CJ MS
office@mbdental.ro 0371 782 467
Logo Mb Dental

Parodontologie

Protejează gingia

Tratamente parodontale

Dacă ai vreo suspiciune că suferi de probleme de natură parodontală, sau dacă medicul stomatolog observă o asemenea afecțiune, primul pas este o vizită la medicul parodontolog. Acesta va efectua un consult complet, însoțit de realizarea unei fișe parodontale, ce va urmări măsurarea gingiei din jurul fiecărui dinte.

Medicul parodontolog intervine chiar și la pacienții care nu suferă de boala parodontala pentru anumite proceduri punctuale necesare în vederea restaurării dinților la limita, cu distructii extinese. Astfel uneori sunt necesare elongări coronare, extruzii parțiale chirurgicale, gingivectomii etc. pentru a putea ulterior restaura dinții cu obturații, coroane parțiale sau totale. De asemenea acesta poate interveni si in scop estetic pentru alinierea si îmbunătățirea aspectului gingival ce se expune in suras.

Așadar, medicul parodontolog joacă un rol decisiv în realizarea multor planuri de tratament.

Dr. Cristian Deneș în cabinet lângă microscop

Căutăm soluția ideală pentru cazul tau

Având în vedere că boala parodontală este inițiată și susținută de prezența tartrului și a plăcii bacteriene la nivel subgingival, prima etapă o vă reprezenta igienizarea profesională a acestora.

Ultimele studii realizate plasează ca și eficiență și „standard de aur” în terapia inițială detartrajul și surfasajul (chiuretajul) mecanic al rădăcinilor, cu ajutorul chiuretelor și al aparatului cu ultrasunete. Acest proces se va realiza în cel mult 2 ședințe, ce vor fi programate la maxim 48 de ore una de cealaltă, și poartă denumirea de ‘Full mouth scaling’. Fiecare ședință vă presupune curățarea sub anestezie a dinților unei arcade, acolo unde aceștia prezintă pungi parodontale, și irigarea/spălarea ulterioară cu soluții antiseptice pentru a dezinfecta complet zona subgingivală.

In anumite cazuri se vor asocia tratamentului si decontaminari suplimentare realizate cu laserul dentar, si igienizari subgingivale cu aparatul de airflow.

De ce să alegi tratamentele Mb Dental

Medicii Mb Dental efectuează anual mii de tratamente pentru pacienții din Cluj și Mureș

Experiență

Medicii Mb Dental au peste 15 ani experiență în medicină dentară

Profesionalism și empatie

O echipă de medici pasionați, integri și prietenoși

Modern

Tehnologie, proceduri și ustensile de ultimă generație

Simbol ghilimele

"Stabilizarea parodontală și obținerea sănătății gingivale este condiția de baza pentru a putea demara tratamente complexe unui pacient."

- Dr. Mircea Mureșan, Coordonator al echipei de parodontolgie
Dr. Mircea Mureșan, Parodontologie, stomatologie restaurativa, protetica si estetica

Echipă complexă de medici

Dr. Mircea Mureșan

Parodontologie, stomatologie restaurativa, protetica si estetica

Dr. Mircea Mureșan

In cadrul clinicii Mb Dental Cluj Dr. Mircea Mureşan ofera pacientilor nostri consultatii si tratamente parodontale, Stomatologie restaurativa, protetica si estetica dentara.

Dr. Andrei Voicu

Parodontologie, stomatologie restaurativa, protetica si estetica

Dr. Andrei Voicu

În cadrul MB Dental, dr. Andrei Voicu oferă pacienților consultații și tratamente de stomatologie restaurativă, protetica de ceramică, zirconiu pe dinti naturali si implanturi.

Dr. Cristian Denes

Parodontologie, stomatologie restaurativa, protetica si estetica

Dr. Cristian Denes

In cadrul Mb Dental, Dr. Cristian Deneș oferă consultații și tratamente stomatologie restaurativă, protetică și parodontologie la clinica din Targu Mures.

Echipament din cabinet Dr. Cristian Deneș în cabinet Dr. Andrei Voicu în cabinet

De ce să nu amâni tratamentul

Boala parodontală produce distructii ireversibile, uneori tesuturile pierdute nemaiputand fi restaurate integral. Tratamentul poate doar să stabilizeze boala și să îi oprească evoluția, de aceea cel mai important aspect este prevenția și profilaxia ei pentru a evita fazele avansate.

După încheierea tratamentului se recomandă menținerea rezultatelor și evitarea recidivelor prin prezentarea periodică la control.

Vezi toate cazurile

micro tratamentemacro rezultate

Contact

Hai să vorbim!

Zâmbetul tău este prioritatea noastră, contactează-ne pentru o consultație!

Selectează clinica cea mai apropiată: