CJ MS
office@mbdental.ro 0371 782 467
Logo Mb Dental

Tratament ortodontic la adulți

17 ianuarie 2013

Faptul că tratamentele ortodontice înregistrează succese depline în corectarea dentiţiei la vârste fragede nu înseamnă că ele nu pot da rezultate pe măsură şi în cazul pacienţilor adulţi. E recomandat că problemele de ortodonţie să fie depistate şi tratate încă din copilărie pentru un plus de eficiență, însă tratarea lor la vârsta adultă nu ne împiedică să obţinem corecţiile dorite, chiar dacă procedeul poate fi ceva mai neplăcut şi mai îndelungat.

Pe lângă dezavantajul estetic pe care îl prezintă, decalajele aparatului dentomaxilar (dinţii strâmbi, maxilarul sau mandibulă deplasate s.a.m.d.) pot influenţă negativ vorbirea şi masticaţia, ducând la complicaţii nedorite. De aceea, corectarea muşcăturii, de exemplu, nu este numai o chestiune de estetică, ci, în primul rând, de eficientă la nivelul masticaţiei şi al vorbirii. Cu ajutorul aparatului ortodontic, medicul stomatolog va putea corectă dinţii înghesuiţi, spaţiile interdentare vechi sau recente, în vederea obţinerii unei bune alinieri a dinţilor. După caz, aparatul dentar poate fi metalic, ceramic, lingual, invizibil etc.

Câteva probleme pot împiedică, însă, bună desfăşurare a tratamentului ortodontic. Printre acestea se numără cariile dentare existente, bolile parodontale care afectează sănătatea gingiilor, deformările la nivelul maxilarului care la vârstă adultă nu mai pot fi corectate, dinţii rupţi şi, nu în ultimul rând, motivaţia adulţilor care îşi pierd foarte repede răbdarea atunci când vine vorba de tratamente de lungă durata. Astfel, dacă pacienţii sunt motivaţi şi cred că pot rămâne aşa şi în continuare, tratamentul ortodontic va putea fi început numai după ce toate celelalte probleme vor fi fost rezolvate în prealabil.

Reuşită tratamentului ortodontic este, în majoritatea cazurilor, garantată.

Să ne zâmbim cu bine!


micro tratamentemacro rezultate

Contact

Hai să vorbim!

Zâmbetul tău este prioritatea noastră, contactează-ne pentru o consultație!

Selectează clinica cea mai apropiată: