CJ MS
office@mbdental.ro 0371 782 467
Logo Mb Dental

Aţa Dentară

16 iulie 2011

Cu toţii știm că sănătatea orală este foarte importantă, iar pentru asta este nevoie de o igienă orală corect efectuată. Majoritatea dintre noi credem că baza igienei dentare este spălatul pe dinţi. Ei bine, nu este suficient pentru un zâmbet sănătos. Spălatul pe dinţi trebuie completat de apă de gură şi aţa dentară.

Istoria aţei dentare

colgate-dental-floss

Aţa dentară este un fir alb, rezistent, realizat din nailon, mătase sau teflon. Aţa dentară poate fi monofilamnet (teflon) sau multifilamnet (mătase, nailon), cerată sau necerată şi poate avea diferite arome: mentă, scorțișoară etc.

Inventatorul aţei dentare a fost un medic stomatolog, pe nume Levi Spear Parlmy (1790-1859) originar din New Orleans.

În 1815 Doctorul Parlmy promova curaţarea dinţilor cu firul de mătase. În 1882 aţa dentară este produsă şi dată spre comercializare de către o companie din Massachusettes.

Din acel moment a fost doar o chestiune de timp până ca aţa dentară să aibă o răspândire la nivel global.

Cum se foloseste aţa dentară?

flosssÎnfăşurăm aproximativ 30 de cm de aţă dentară pe degetele mijlocii, apoi cu ajutorul degetelor mari ghidăm aţa interdentar. Operaţiunea necesită şi puţină atenţie pentru a nu leza gingia.

Mişcările se efectuează încet sub formă de ’’U’’, în jurul fiecărui dinte pe care îl curăţăm. Mişcarea trebuie să fie de jos în sus pentru arcada superioară, şi de sus în jos pentru arcada inferioară. În cazul dinţilor înghesuiţi este recomandată aţa dentară monofilamenet cerată, pentru o patrundere mai usoară în spaţiile greu accesibile.

Folosirea şi introducerea aţei dentare într-un mod necorespunzator şi înlăturarea ei imediată dintre spaţiile interdentare (fără efectuarea mişcării complete în formă de “U”), duce la necurăţarea totală a plăcii bacteriene şi la inflamarea gingiei.

Orice aţă dentară folosită intr-un mod corect duce la sănătatea dinţilor nostri. Tipul de aţă dentară ales este doar o preferinţă personală.

Beneficile aţei dentare

  • îndepărtarea plăcii bacteriene şi a resturilor alimentare din spaţiile greu accesibile periuţei de dinţi – previne apariţia tartrului
  • reduce considerabil riscul de apariţie a bolilor paradontale, dacă este folosită înainte de spălatul pe dinţi
  • o igienă corespunzătoare aduce mereu un zâmbet sănătos şi frumos

Statistici

Un studiu efectuat de medicii stomatologi demonstrează că 70% dintre bacterii sunt înlaturate prin periaj, iar restul de 30% cu ajutorul aţei dentare.

În final vă dorim să aveţi dinţi frumoşi şi sănătoşi. Vă aşteptăm la controlul periodic ce se efectuează odată la 6 luni.

https://v2.mbdental.ro///wp-content/uploads/2016/07/you-dont-have-to-floss-all-your-teeth-just-ones-you-want-to-keep.jpg


micro tratamentemacro rezultate

Contact

Hai să vorbim!

Zâmbetul tău este prioritatea noastră, contactează-ne pentru o consultație!

Selectează clinica cea mai apropiată: