CJMS
office@mbdental.ro0371 782 467
Logo Mb Dental

Tratamentul ortodontic

04 octombrie 2017

Ai dintii inclinati sau inghesuiti? Tratamentul ortodontic poate rezolva problema ta

Albirea profesionala Pe scurt Ortodontia este o ramura a stomatologiei ce se ocupa cu alinierea dintilor. Tratamentul ortodontic consta in folosirea de aparate ortodontice pentru a alinia corect dintii.

Am nevoie de tratament ortodontic?

MBDENTAL Multe persoane au dintii nealiniati, iar indreptarea acestora nu reprezinta doar un beneficiu estetic, ci si o imbunatatire a sanatatii - muscatura este mai buna, dintii sunt mai usor de spalat si curatat. Atunci cand dintii nu se suprapun corect, muschii maxilarului sunt solicitati suplimentar, ceea ce duce la probleme de articulatii sau chiar la dureri de cap. Tratamentul ortodontic uniformizeaza muscatura maxilara si reduce solicitarea nenaturala a maxilarelor.

De cele mai multe ori, necesitatea purtarii unui aparat ortodontic este observata de catre medicul stomatolog generalist. In acest caz medicul stomatolog va face recomandarea de a consulta un medic specialist ortodont. In paralel, puteti observa si dumneavoastra problemele dentare pe care le aveti, urmand a apela direct la un medic ortodont.

Faceti o programere la un medic ortodont daca observati la dintii dumneavoastra una din problemele de mai jos:

Tratamentul ortodontic Dintii din fata de sus sunt inclinati (iesiti) spre inafara - una dintre cele mai frecvente probleme dentare ortodontice.

Tratamentul ortodontic Inghesuirea dintilor - un maxilar putin dezvoltat poate determina reducerea locului pentru dinti, ducand la inghesuire. Pe de alta parte, unii pacienti pot avea spatii semnificative intre dintii lor, pe toata dantura, sau numai anterior - diastema (numita popular “strungareata”).

Tratamentul ortodontic Asimetria - in special in cazul in care liniile mediane ale dentitiei superioare si inferioare nu se potrivesc, probabil din cauza deplasarii dintilor spre una din parti sau modificarii pozitiei maxilarelor.

Tratamentul ortodontic O ocluzie adanca - atunci cand dintii de sus ii acopera pe cei de jos prea mult (chiar pe toata lungimea lor) cand inchideti gura.

Tratamentul ortodontic O ocluzie inversa - atunci cand dintii superiori calca in spatele celor inferiori.

Tratamentul ortodontic O ocluzie deschisa - cand dintii superiori si inferiori din fata raman la distanta atunci cand cei din spate sunt in contact; limba este de multe ori inca vizibila intre dintii anteriori superiori si inferiori. Dinti inclusi - la unii pacienti, dintii definitivi au un ax de formare gresita in maxilar si erup (apar pe arcada) in afara arcadei, sau nu erup, ramanand in os.

Cat dureaza un tratament ortodontic?

Durata tratamentului depinde de severitatea problemei si poate dura de la cateva luni pana la patru ani. Majoritatea pacientilor sunt tratati pe parcursul a unu-doi ani. In acest timp, sunt necesare vizitele la medic, la fiecare 4 saptamani. Dupa indepartarea aparatelor ortodontice, de cele mai multe ori este necesara purtarea unui aparat de retentie, pentru a ajuta la pastrarea noii pozitii a dintilor.

Ceea ce retinem din Ortodontie este in general ideea de “dinti drepti” la care incearca sa ajunga specialistul ortodont prin intermediul aparatelor ortodontice mobile sau fixe. Ortodontia trateaza problemele de malocluzie si malpozitie (inchiderea gurii incorecta si pozitionarea gresita a dintilor). Aparatul dentar este principalul “erou” in acest tratament, care are ca rezultat pozitionarea corecta a dintilor si un zambet perfect.


micro tratamentemacro rezultate

Contact

Hai să vorbim!

Zâmbetul tău este prioritatea noastră, contactează-ne pentru o consultație!

Selectează clinica cea mai apropiată: