Tratamentul endodontic (denumit si tratament de canal sau obturatie radiculara) este necesar atunci cand exista carii care au ajuns pana la nerv si acesta s-a infectat sau cand coroana dintelui este prezinta distructii extinse provocate de carii sau fracturi. In aceste situatii dintele poate sa doara fara un motiv anume (spontan) sau sa doara la apasare pe el. In aceste situatii nervul trebuie extras iar canalul dezinfectat si obturat (umplut). Mediciii dentisti MB Dental specializati in endodontie lucreaza dupa un protocol terapeutic nou si folosesc tehnologii performante de ultima generatie care asigura obtinerea unor tratamente la standarde de calitate inalte:
- Microscop endodontic pentru identificarea canalelor inguste,
- apex locator pentru masurarea electronica a lungimii canalelor radiculare,
- sisteme de injectare fluida a gutapercai pentru realizarea maximei etanseitati la obturarea canalelor.
- radiografii digitale cu doza extrem de scazuta de radiatii
Suntem onoraţi de faptul ca MB Dental Dental Clinic este un deschizator de drumuri în ceea ce priveste introducerea tehnologiilor moderne, fiind prina clinica din Cluj Napoca care a introdus pe scara larga utilizarea microscopului endodontic in realizarea tratamentelor si printre putinele clinici dentare din Romania in care o echipa de 3 medici specialisti endodonti care realizeaza tratamete utilizand aceasta tehnologie la inalte standarde internationale.
Investitia pentru aceste tratamente difera in functie de numarul de canale ale radacinii (unii dinti au 1 canal iar altii au 4-5 canale) dar si de situatii clinice si anatomice particulare.
Care sunt pasii realizarii unui tratament endodontic?
1
Dupa ce s-a instalat anestezia se monteaza folia de protectie, diga.
Se curata caria din coroana dintelui si se creeaza calea de acces spre canalele dintelui.
2
Se identifica toate canalele din radacini folosind microscopul care mareste de 25 de ori.
Se masoara lungimea canalelor pe radiografii si electronic cu ajutorul locatorului de apex.
3
Se elimina nervul inflamat. Se curata canalele cu instrumente sisteme de ultima generatie. Se dezinfecteaza canalele PRIN IRIGATII RIGUROASE CU SUBSTANTE DEZINFECTANTE.
4
Canalele sunt umplute folosind sisteme de injectare cu Gutaperca fluida care conform studiilor asigura cea mai buna entanseizare a canalelor.
5
Se realizeaza o radiografie de control a tratamentului.
6
Se monteaza pivoti de fibra de sticla sau metalici pentru a creste rezistenta dintelui. (Daca este necesar)
7 Se acopera dintele cu o plomba definitiva sau cu o coroana partiala sau totala.
MB Dental - we love to treat