Dinții lipsă sau care se află într-un stadiu avansat de deteriorare și nu mai pot fi salvați pot fi acum înlocuiți, mulțumită tehnologiei avansate, cu implanturi dentare.
Procedura acestui tratament presupune înlocuirea rădăcinii dintelui deja compromis cu un şurub de titan care se plasează în os. Peste acest implant din titan se va monta coroana dintelui, astfel încât, la finalul tratamentului, vei avea un dinte care se comportă exact ca un dinte natural atunci când mănânci, vorbești sau râzi.
Toate acestea, fără să șlefuim, să acoperim sau să punem presiune pe dinții vecini, precum se întâmplă în cazul clasicelor tratamente cu punți dentare!
De multe ori, pacienții nu iau în calcul soluția tratamentului cu implanturi dentare, bazându-se pe existența metodelor tradiționale, cum ar fi lucrările fixe sau protezele dentare mobile, prin care pot rezolva problema dinților lipsă… Totuși, implanturile dentare înglobează o serie de beneficii considerabile comparativ cu metodele întrecute de tehnologie.
Implant dentar | Lucrare / punte fixă | Proteză mobilă | |
---|---|---|---|
NU Presupune șlefuirea, tratamentul în plus sau suprasolicitarea altor dinți | |||
Raport Excelent Durabilitate - Calitate - Preț | |||
Încetinește resorbția structurii osoase din zona dintelui lipsă | |||
Fără limitări impuse în ceea ce privește masticația alimentelor |
Amânarea tratamentului cu implant dentar este destul de frecventă, în general, în rândul pacienților.
Întârzierea aplicării unui implant dentar poate duce la variate situații neplăcute, precum:
Caz clinic: aplicare a 3 implanturi dentare cu ajutorul planningului virtual preoperator.
Ghidul chirurgical este o soluție individualizată care permite realizarea unei intervenții chirurgicale minim invazive, previzibile și sigure.
Pentru realizarea ghidului chirurgical este nevoie de o investigație imagistică tridimensională (CBCT) și o amprentă clasică sau digitală.
Aceste imagini vor fi suprapuse astfel încât în momentul prelucrării virtuale să existe toate datele clinice și imagistice (fig.1).
Caz clinic: incisiv lateral stâng cu fractură radiculară, ce nu putea fi restaurat printr-un tratament conservativ și predictibil (fig. 1). Extracția dintelui a fost urmată de inserarea unui implant în alveola postextracțională (fig. 2).
În aceeași etapă, s-a fixat prin înșurubare, de implantul inserat, o coroană provizorie realizată prechirurgical prin tehnici digitale sau confecționată postchirurgical în cabinet (fig. 3).
Aceste proceduri au fost realizate într-o singură ședință de tratament, urmând ca ulterior, pacientul să revină pentru monitorizare și, în final, pentru realizarea unei coroane definitive.
Caz clinic: extracție a incisivului central (fig. 1, 2), reconstrucție osoasă, urmată de aplicarea implantului dentar și plastia țesuturilor moi gingivale (fig. 3).
Absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Facultatea de Medicină dentară și cea de Medicină. Asistent Universitar la catedra de Chirurgie Maxilofacială și Implantologie și doctorand al UMF Cluj-Napoca. În prezent, medic și în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Cluj-Napoca. A beneficiat de burse de studiu în clinici universitare din Germania (Hannover) și Franța (Paris) pentru a putea oferi pacienților cele mai bune si actuale soluții terapeutice.
Absolvent al Universității de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca. Susținător al implantării postextracționale cu încărcare imediată, procedura predictibilă care oferă pacienților o proteză provizorie imediată în acceași ședință, „One session implant therapy”. Cu aproape 10 ani de practică clinică și experiență în chirurgia dento-alveolară, susține multiple cursuri teoretice și practice de specialitate destinate medicilor stomatologi.
Ședinţa 1: Consultaţia iniţială
Ședinţa 2: Plasarea implantului în os
Ședinţa 3: Controlul postoperator
Ședinţa 4: Descoperirea implantului (după 3-4 luni)
Ședinţa 5: Realizarea coroanei dentare din ceramică
Ședinţa 6: Cimentarea coroanei dentare
În cazul în care situația pacientului permite, coroana provizorie se poate monta IMEDIAT după aplicarea implantului. Astfel, atât extracția, cât și implantul și coroana pot fi rezolvate într-o singură ședință!
Contraindicații absolute
Contraindicații relative
Contraindicații locale
Tratamentul implantar este nedureros, minim invaziv, și de cele mai multe ori durata intervențIiei este scurtă. Se realizează în cele mai multe cazuri cu anestezie locală, presupunând una sau mai multe înțepături cu un ac foarte fin, după aplicarea la locul înțepăturii a unei soluții anestezice topice.
Regiunea în care s-a intervenit poate fi umflată câteva zile după, iar durerile de intensitate redusă care ar putea să apară se remit de cele mai multe ori cu antalgice uşoare.
Lasă-ne detaliile tale în formularul de mai jos, iar noi te vom contacta pentru a stabili o primă consultație.
Suntem cu încredere şi bucurie alături de clujeni şi prietenii lor încă din anul 2003, ghidați fiind, zi de zi, în activitatea noastră, de o serie de principii solide:
PLUS VALOARE
Vrem să oferim pacienților noștri mai mult decât tratamente în cadrul vizitelor stomatologice.
SPECIALIZARE CONSTANTĂ
Medicii dentiști se specializează încontinuu, participând la cursuri de specialitate naționale și internationale.
INOVAȚIE
Tehnicile moderne și tehnologia de ultimă oră constribuie la creșterea calității tratamentelor stomatologice pe care le oferim.
INTEGRITATE ȘI EMPATIE
Echipa complexă formată din dentist, psiholog și dietetician are grijă de starea de bine a pacienților în cadrul vizitelor și consiliază pentru adoptarea unui stil de viață cât mai sănătos.
Strada Salcâmului nr. 21, Cluj-Napoca
Luni – Vineri: 8.00 – 20.00
Sâmbătă: 9.00 – 15.00
0749 203 455