PREȚURI STOMATOLOGIE


Servicii stomatologice MB Dental


 • Consultații: de specialitate cu realizarea planului de tratament, educație de igienă orală
 • Endodonție: tratamentul afecțiunilor pulpei dentare, obturații radiculare
 • Estetică dentară: albirea dinților, lucrări protetice din ceramică; zirconiu; obturații (plombe) de culoarea dintelui
 • Implantologie și Chirurgie orală: implant dentar și operații cu lambou
 • Parodontologie: terapia bolii parodontale (a gingiilor)
 • Stomatologie pediatrică: tratamente stomatologice pentru copii cu posibilitate de inhalosedare

 • Prima consultație generală – 100LEI

servicii_pcgEvaluarea stării sănătăţii orale: problemele fiecărui dinte în parte, starea sănătăţii gingiilor, modul în care dinţii sunt aşezaţi şi vin în contact între ei. Veţi discuta împreună medicul despre problemele identificate, care au fost cauzele care au condus la ele şi care sunt variantele de tratament dentar. De comun accord veţi decide cea mai bună soluţie de tratament adaptată cazului tău, un desfăşurător în timp, că număr de şedinţe şi o estimare a costurilor tratamentelor.


 • Consultație de specialitate – 150LEI

Dacă în urma primei consultaţii se va constata că este vorba despre o un caz mai dificil sau care necesită tratamente specializate (de ex. chirugicale, endodontice, parodontologice) atunci vei reveni pentru o consultaţie cu medicul dentist specialist în aceste probleme care îţi va face o analiză detaliată în urmă căreia îţi va propune soluţiile de tratament şi îţi va explica în ce constă acesta.


 • Obturaţie (plombă) din materiale compozite 250-350LEI

servicii-obtObturaţia (plomba) reprezintă umplerea unei cavităţi preparate de medic într-un dinte (măsea) cu scopul de a „curăţa o carie” care a distrus o parte din dinte. Obturaţiile se realizeză din materiale de culoare indentică cu cea a dintelui astfel încât ele nu sunt vizibile iar dinţii arată identic cu cei perfect sănătoşi. Unele carii pot fi atât de profunde încât ajung până la nervul dintelui, situaţie în care nervul trebuie scos urmând a se face un tratament de canal (pe rădăcină) şi abia apoi se va pune obturaţia (plomba) pe coroana dintelui.


 • Detartraj cu ultrasunete + periaj profesional 200LEI

servicii-detrDetartrajul este manoperă de îndepărtare a tartrului (pietrei) de pe dinţi. Tartrul nu poate fi îndepărtat cu periuţa de dinţi sau folosirea aţei dentare, ci doar de către medicul stomatolog. Detartrajul se realizeză cu ajutorul aparatelor cu ultasunete astfel încât procedura este rapidă, foarte eficientă şi uşor de suportat de către pacienţi. Tartrul se depune în mod normal pe dinţi astfel încât detartrajul periodic la 4-6 luni este o necesitate care trebuie să între în obişnuinţă fiecăruia dintre noi. Din acest motiv oferim pacienţilor noştri reducere de 50% la efectuarea detartrajului efectuat cu ocazia controalelor periodice la 6 luni. (50% reducere la control periodic)


 • Coroană ceramică (porțelan) și punți dentare – 650LEI

servicii-corCoroana dentară este o lucrare realizată de către tehnicianul dentar cu scopul de a acoperi un dinte care în prealabil a fost şlefuit (pilit) de către medic. Acoperirea unui dinte cu o coroană este necesară atunci când dintele s-a fracturat sau are un grad mare de distrucție datorită unor carii extinse. Aceste coroane de ceramică pot fi şi parte dintr-o punte (pod) atunci când se înlocuiesc dinţi lipsă iar puntea se sprijină pe dinţii învecinaţi spaţiilor fără dinţi. Ceramica este cel mai utilizat material pentru realizarea coroanelor şi punţilor deoarece este foarte estetică, nu îşi modifică culoarea în timp şi este extrem de uşor acceptată ca făcând parte din dantură noastră. Pentru a mări rezistenţa coroanelor şi punţilor, sub stratul de ceramică se face un shelet metalic care însă nu este vizibil după cimentarea (lipirea) definitivă a coroanelor sau punţilor.


 • Coroană zirconiu – 1300LEI

servicii-zirZirconiul este un material relativ nou în stomatologie servind la realizarea scheletului (suportului) pentru coroanele sau punţile (podurile) din ceramică. În prezent este cel mai indicat material deoarece are proprietăţi estetice şi mecanice (rezistenţă crescută) net superioare oricărui alt material. Lucrările din zirconiu redau cu fidelitate aspectul de dinţi naturali, lăsând lumina să treacă şi nu produc înnegrirea gingiilor prin oxidare ca metalul. Deoarece lucrările din zirconiu se realizează prin frezaj computerizat, precizia lor de adaptare pe dinte este extrem de crescută iar biocompatibilitatea cu organismul este de 100%.


 • Implant dentar (fără coroană de ceramică) – 2100LEI

servicii-impUn implant dentar este un şurub de titan care se plasează în os pentru a înlocui rădăcina unui dinte care lipseşte. Peste acest implant din titan se va monta coroana dintelui, astfel încât, la finalul tratamentului, veţi avea un “dinte” care se comportă ca dinţii naturali când mâncaţi, vorbiţi sau râdeți. Pentru plasarea unui implant în os, acesta trebuie să aibă anumite dimensiuni care să-i asigure stabilitatea. Dacă osul nu este suficient (înălţime, grosime) se poate face în prealabil adiţie (adăugare) de os artificial. Alternativă la implant dentar pentru a înlocui un dinte extras este realizarea unei punţi (pod) care să se sprijine pe dinţii vecini care trebuie şlefuiţi (piliţi) chiar dacă sunt perfect sănătoşi şi nu au nevoie de vreun tratament.


 • Coroană ceramică pe implant – 1300LEI

servicii-cciCoroană ceramică care se montează peste un implant are rolul de a reface partea vizibilă a dintelui (coroana). Tehnologia şi tehnica necesară realizării coroanelor pentru implant sunt diferite faţă de cele folosite pentru prelucrarea coroanelor de ceramică care acoperă un dinte natural şlefuit. Astfel preţul unei coroane pentru implant este mai mare decât în cazul coroanelor folosite la acoperirea dinţilor naturali şlefuiţi.


 • Albire în gutiere pentru acasă – 700LEI

servicii-agaAlbirea cu gel acasă presupune confecţionarea unor gutiere din plastic (maleabile şi transparente). Acestea sunt perfect adaptate formei dinţilor şi gingiilor şi au ca scop menţinerea gelului de albit pe suprafeţele dinţilor evitând contactul lui cu gingiile care se pot inflama datorită gelului.


 • Albire cu lampa ZOOM în cabinet – 1300LEI

servicii-zoomAlbirea cu lampa ZOOM este în prezent cea mai eficientă metodă de albire a dinţilor deoarece utilizează substanţe de albire concentrate care sunt activate de lampa ZOOM. Marele avantaj al albirilor cu lampa ZOOM este că nu necesită mai mult de o singură şedinţa (de o oră) în cabinet. Preţul ei este mai crescut decât în cazul altor metode de albire deoarece utilizează o tehnologie mai avansată şi consumabile mai costisitoare.


 • Tratament de canal / endodontic (include şi radiografiile dentare) 650 – 850LEI

servicii-tceTratamentul endodontic (denumit şi tratament de canal sau obturaţie radiculară) este operaţia de „umplere” a canalelor din rădăcina dintelui după ce nervul a fost extras iar canalul dezinfectat. Acest tratament este necesar cel mai frecvent atunci când există carii profunde care ajung până la nerv (pulpa dentară) producându-i inflamarea (pulpită) sau necroză (nervul moare). Preţul acestor tratamente diferă în funcţie de numărul de canale ale rădăcinii (unii dinţi au 1 canal iar alţii au 4-5 canale). Aceste tratamente au un grad ridicat de dificultate deoarece se realizeză într-un spaţiu foarte mic şi greu accesibil din interiorul dintelui (canalele din rădăcini sunt extrem de subţiri, au lungimi variabile, sunt calcificate). Reuşita lor depinde direct de performanța tehnologiei avută la dispoziţie (aparatură, instrumente şi materiale care comparabile cu specialităţile medicale chirurgicale: microscop, iluminare LED, instrumente tăietoare (ace) acţionate mecanic rotativ etc.


 • Extracție – 200-400LEI

Modalităţi de plată


La sfârşitul fiecărei şedinţe de tratament îţi poţi achita contravaloarea tratamentului cu bani cash sau cu card bancar (VISA, MasterCard sau alte carduri bancare valide). Pentru tratamentele de durată care presupun şedinţe intermediare (ex. realizarea unei lucrări protetice) vei plăti un avans în momentul solicitării lucrării protetice iar diferenţa se va plăti în momentul încheierii tratamentului.

Urmărește-ne pe blog-uri

Ai întrebări?

0749 203 455
Clinica Cluj-Napoca

0746 200 274
Clinica Floreşti

Mesajul tău

GDPR

© 2016 MB Dental. Toate drepturile rezervate de MB Dental.

 • Română
 • English