Dacă în urma primei consultaţii se va constata că este vorba despre o un caz mai dificil sau care necesită tratamente specializate (de ex. chirugicale, endodontice, parodontologice) atunci vei reveni pentru o consultaţie cu medicul dentist specialist în aceste probleme care îţi va face o analiză detaliată în urmă căreia îţi va propune soluţiile de tratament şi îţi va explica în ce constă acesta. Aparatele dentare realizează deplasări dentare, iar acestea necesită timp. În medie, durata unui tratament ortodontic este de aproximativ 2 ani, insă aceasta poate varia în funcție de situația clinică si complexitatea cazului. Acest aspect va fi discutat împreună cu medicul ortodont, după realizarea planului de tratament.
Îmi place foarte mult să intru într-un cabinet unde primul lucru pe care îl văd e un zâmbet prietenos și o atmosferă destinsă.
Recomand din suflet această clinică pentru că mi-a plăcut profesionalismul medicilor. Atmosfera este una foarte caldă, toţi sunt foarte prietenoşi.
Experiența de care am avut parte la clinica MB Dental a fost una foarte plăcută. Toți medicii au dat dovadă în primul rând de răbdare față de un pacient care nu se simte tocmai confortabil în preajma stomatologilor.
Recomand MB Dental tuturor celor care suferă de dentofobie (frica de dentist) și în special celor care s-au săturat să frecventeze cabinete stomatologice și vor ca experiența cu „dentisul” să fie una urmată de satisfacții.
Anul trecut am decis ca as dori sa imi imbunatatesc aspectul dintilor si zambetului, dar nu eram sigura cum as putea sa imi ating obiectivul fara aparat dentar. Pentru asta am apelat la echipa MB Dental care au gasit cea mai buna solutie pentru mine – fatete dentare. Deoarece am dintii destul de slabi, fatetele m-au ajutat nu numai din punct de vedere estetic ci si functional, iar acum la un an de la aplicare arata si se simt exact la fel ca prima data. Procesul de aplicare a fost unul destul de scurt, deoarece aveam si un timeline strans pentru ca urma sa plec din tara. La inceputul tratamentului am stabilit impreuna cu d-nul Dr. Marius Bud un program pentru vizitele mele la cabinet si am primit tot timpul informații cu privire la progres si la ce ar trebui sa ma astept de la urmatoarea vizita. Totul a decurs comform planului, iar rezultatul este unul care mi-a depasit asteptarile. Pot spune cu tarie ca astept cu nerabdare orice vizita la cabinet deoarece toata echipa ma face sa ma simt in siguranta si sa fiu sigura de rezultate.
Se spune ca oamenii sunt mai frumosi si mai increzatori in fortele proprii, atunci cand zambesc.In acest sens fatetele dentare realizate la clinica MB DENTAL, au fost alegerea perfecta pentru mine. Inca de la primul consult am realizat ca in aceasta clinica grija pentru pacient este primordiala. Caldura,
Microscopul – prietenul meu Sunt pacient al clinicii MB Dental din 2007, perioada in care nu existau microscoape dentare. Relatia paciant – clinica s-a consolidat de-a lungul acestor ani, evoluand constant, in pas cu tehnologia din domeniul stomatologic. In prezent, clinica MB Dental fiind una dintre cele mai moderne clinici stomatologice din Cluj Napoca, cu medici specialisti si echipamente de ultima generatie, inclusiv microscoape dentare. Experienta mea ca si pacient in tratamentul dentar sub microscop a fost una foarte placuta. Nici nu are cum sa fie altcumva, cand stii ca te lasi pe mana unor profesionisti, iar tot ceea ce trebuie sa faci este sa te relaxezi 🙂
Interventia de tratament pe canal la MB Dental este ca orice alta interventie obisnuita. Medicii stomatologi sunt bine pregatiti, cu echipamente si tehnica de top, iar acest lucru te face sa te simti in siguranta. De fiecare data cand am avut intrebari sau nelamuriri despre interventie, acestea au fost explicate in cel mai profesionist mod. Apelez cu incredere la echipa MB Dental de mai bine de 5 ani si nu cred ca o sa doresc sa-mi schimb cabinetul stomatologic vreodata.
Ai crede că nu există cineva căruia să îi pese mai mult de sănătatea dinților tăi, decât ție însuți. Well, înseamnă că nu ai fost încă la MBDental. Mi-ar fi placut sa stiu de ei de mai demult, dar din pacate am ajuns aici tarziu, cand dintii mei erau deja slabiti și aveau nevoie de o armură nouă (coroane ceramice). Experienta a fost insa una foarte placuta. A fost o discutie clara de la bun inceput, cu toate variantele pe care le am, ce pot sa fac, ce riscuri exista daca nu fac nimic, costuri, alternative etc. Lucrul asta m-a surprins placut, pentru ca experienta mi-a aratat ca de cele mai multe ori ti se spune „trebuie sa faci asta” si te trezesti la receptie cu o factura interminabila. Planul de tratament si costurile au fost clare, eu am decis stiind variantele, ce aleg. Avand dintii din fata plombati in proportie mare, cu lucrari vechi inca din liceu, solutia cea mai sanatoasa si sigura pentru a proteja ce „a mai ramas” din ei, au fost coroanele ceramice. Totul s-a intamplat super repede, in aproximativ o luna, făcusem deja albire, luat măsurători, pilit, probat, etc. aveam deja dinți „noi”. Sunt mega mulțumită de rezultat! Pe lângă toată transparența, rapiditatea și profesionalismul, mi-a plăcut foarte mult și faptul că au fost atenți de la început la nevoile mele. Îmi dădusem jos aparatul dentar doar cu câteva zile înainte, mai avem de făcut demersuri în acea direcție, cumva incompatibile cu aceste coroane, dar chiar daca nu e principalul domeniu de expertiza, Andrei mi-a explicat cam care ar fi variantele benefice incluzând și aspectul ortodontic.
PREȚURI STOMATOLOGIE
Servicii stomatologice MB Dental
Evaluarea stării sănătăţii orale: problemele fiecărui dinte în parte, starea sănătăţii gingiilor, modul în care dinţii sunt aşezaţi şi vin în contact între ei. Veţi discuta împreună medicul despre problemele identificate, care au fost cauzele care au condus la ele şi care sunt variantele de tratament dentar. De comun accord veţi decide cea mai bună soluţie de tratament adaptată cazului tău, un desfăşurător în timp, că număr de şedinţe şi o estimare a costurilor tratamentelor.
Obturaţia (plomba) reprezintă umplerea unei cavităţi preparate de medic într-un dinte (măsea) cu scopul de a „curăţa o carie” care a distrus o parte din dinte. Obturaţiile se realizeză din materiale de culoare indentică cu cea a dintelui astfel încât ele nu sunt vizibile iar dinţii arată identic cu cei perfect sănătoşi. Unele carii pot fi atât de profunde încât ajung până la nervul dintelui, situaţie în care nervul trebuie scos urmând a se face un tratament de canal (pe rădăcină) şi abia apoi se va pune obturaţia (plomba) pe coroana dintelui.
Detartrajul este manoperă de îndepărtare a tartrului (pietrei) de pe dinţi. Tartrul nu poate fi îndepărtat cu periuţa de dinţi sau folosirea aţei dentare, ci doar de către medicul stomatolog. Detartrajul se realizeză cu ajutorul aparatelor cu ultasunete astfel încât procedura este rapidă, foarte eficientă şi uşor de suportat de către pacienţi. Tartrul se depune în mod normal pe dinţi astfel încât detartrajul periodic la 4-6 luni este o necesitate care trebuie să între în obişnuinţă fiecăruia dintre noi. Din acest motiv oferim pacienţilor noştri reducere de 50% la efectuarea detartrajului efectuat cu ocazia controalelor periodice la 6 luni. (50% reducere la control periodic)
Coroana dentară este o lucrare realizată de către tehnicianul dentar cu scopul de a acoperi un dinte care în prealabil a fost şlefuit (pilit) de către medic. Acoperirea unui dinte cu o coroană este necesară atunci când dintele s-a fracturat sau are un grad mare de distrucție datorită unor carii extinse. Aceste coroane de ceramică pot fi şi parte dintr-o punte (pod) atunci când se înlocuiesc dinţi lipsă iar puntea se sprijină pe dinţii învecinaţi spaţiilor fără dinţi. Ceramica este cel mai utilizat material pentru realizarea coroanelor şi punţilor deoarece este foarte estetică, nu îşi modifică culoarea în timp şi este extrem de uşor acceptată ca făcând parte din dantură noastră. Pentru a mări rezistenţa coroanelor şi punţilor, sub stratul de ceramică se face un shelet metalic care însă nu este vizibil după cimentarea (lipirea) definitivă a coroanelor sau punţilor.
Zirconiul este un material relativ nou în stomatologie servind la realizarea scheletului (suportului) pentru coroanele sau punţile (podurile) din ceramică. În prezent este cel mai indicat material deoarece are proprietăţi estetice şi mecanice (rezistenţă crescută) net superioare oricărui alt material. Lucrările din zirconiu redau cu fidelitate aspectul de dinţi naturali, lăsând lumina să treacă şi nu produc înnegrirea gingiilor prin oxidare ca metalul. Deoarece lucrările din zirconiu se realizează prin frezaj computerizat, precizia lor de adaptare pe dinte este extrem de crescută iar biocompatibilitatea cu organismul este de 100%.
Un implant dentar este un şurub de titan care se plasează în os pentru a înlocui rădăcina unui dinte care lipseşte. Peste acest implant din titan se va monta coroana dintelui, astfel încât, la finalul tratamentului, veţi avea un “dinte” care se comportă ca dinţii naturali când mâncaţi, vorbiţi sau râdeți. Pentru plasarea unui implant în os, acesta trebuie să aibă anumite dimensiuni care să-i asigure stabilitatea. Dacă osul nu este suficient (înălţime, grosime) se poate face în prealabil adiţie (adăugare) de os artificial. Alternativă la implant dentar pentru a înlocui un dinte extras este realizarea unei punţi (pod) care să se sprijine pe dinţii vecini care trebuie şlefuiţi (piliţi) chiar dacă sunt perfect sănătoşi şi nu au nevoie de vreun tratament.
Coroană ceramică care se montează peste un implant are rolul de a reface partea vizibilă a dintelui (coroana). Tehnologia şi tehnica necesară realizării coroanelor pentru implant sunt diferite faţă de cele folosite pentru prelucrarea coroanelor de ceramică care acoperă un dinte natural şlefuit. Astfel preţul unei coroane pentru implant este mai mare decât în cazul coroanelor folosite la acoperirea dinţilor naturali şlefuiţi.
Albirea cu lampa ZOOM este în prezent cea mai eficientă metodă de albire a dinţilor deoarece utilizează substanţe de albire concentrate care sunt activate de lampa ZOOM. Marele avantaj al albirilor cu lampa ZOOM este că nu necesită mai mult de o singură şedinţa (de o oră) în cabinet. Preţul ei este mai crescut decât în cazul altor metode de albire deoarece utilizează o tehnologie mai avansată şi consumabile mai costisitoare.
Tratamentul endodontic (denumit şi tratament de canal sau obturaţie radiculară) este operaţia de „umplere” a canalelor din rădăcina dintelui după ce nervul a fost extras iar canalul dezinfectat. Acest tratament este necesar cel mai frecvent atunci când există carii profunde care ajung până la nerv (pulpa dentară) producându-i inflamarea (pulpită) sau necroză (nervul moare). Preţul acestor tratamente diferă în funcţie de numărul de canale ale rădăcinii (unii dinţi au 1 canal iar alţii au 4-5 canale). Aceste tratamente au un grad ridicat de dificultate deoarece se realizeză într-un spaţiu foarte mic şi greu accesibil din interiorul dintelui (canalele din rădăcini sunt extrem de subţiri, au lungimi variabile, sunt calcificate). Reuşita lor depinde direct de performanța tehnologiei avută la dispoziţie (aparatură, instrumente şi materiale care comparabile cu specialităţile medicale chirurgicale: microscop, iluminare LED, instrumente tăietoare (ace) acţionate mecanic rotativ etc.
Modalităţi de plată
La sfârşitul fiecărei şedinţe de tratament îţi poţi achita contravaloarea tratamentului cu bani cash sau cu card bancar (VISA, MasterCard sau alte carduri bancare valide). Pentru tratamentele de durată care presupun şedinţe intermediare (ex. realizarea unei lucrări protetice) vei plăti un avans în momentul solicitării lucrării protetice iar diferenţa se va plăti în momentul încheierii tratamentului.
TESTIMONIALE PACIENȚI
AMELIA PRECUP
DARIA MOLDOVAN
RADA SONEA
DENISA
– Alexandra Pipas
– Delia Panea
– Mihai Rablau
– Stan Catalin
– Lenuța Moroșan