Sensibilitatea dentinară

12/12/2012 by MB Dental

index5Sensibilitatea dinţilor este o problemă cu cauze diverse, ce variază de la un pacient la altul, în funcţie, cel mai adesea, de bagajul său ereditar şi de igiena sa orală. Pentru că, în ceea ce priveşte zestrea genetică a fiecăruia dintre noi, nu putem decât s-o acceptăm ca atare, rămâne să vedem cum ne putem îmbunătăţi, totuşi, igienă orală şi cum putem corecta obiceiurile dăunătoare, astfel încât să evităm, pe cât posibil, sensibilitatea dentinară.

Consumul moderat de alimente acide ar fi un prim element la care trebuie să fim atenţi, fiindcă acesta determină erodarea smalţului dinţilor şi, deci, sensibilizarea lor. Astfel, e important să nu consumăm în exces băuturi carbogazoase, citrice sau alimente fermentate.

Periajul agresiv al dinţilor poate fi, de asemenea, o cauză a sensibilităţii dentinare. De aceea, trebuie să înţelegem că oamenii au diferite tipuri de dinţi şi că, prin urmare, fiecare trebuie să aleagă periuţa de dinţi care i se potriveşte. Pacienţii cu dinţi sensibili trebuie să utilizeze o periuţă cu fire moi, pentru a evita erodarea nedorită a smalţului. E recomandată, de altfel, utilizarea unei paste de dinţi adecvată dinţilor sensibili.

Scrâşnitul din dinţi este un obicei care trebuie combătut, fiindcă expune dinții unei presiuni ce îi va face sensibili.

Bolile gingivale sunt responsabile într-un procent semnificativ de apariţia sensibilităţii dentinare. Viziele regulate la medicul stomatolog vor duce la depistarea acestor boli şi la tratarea lor corespunzătoare.

Albirea dinţilor poate determina apariţia unei sensibilităţi, însă această va fi de scurtă durată şi nu va antrena efecte secundare.

Să ne zâmbim cu bine!

Follow our Blogs

Do you have questions?

0749 203 455
Clinica Cluj-Napoca

0746 200 274
Clinica Floreşti, Cluj

Mesaj

2020 MB Dental. All rights reserved.

  • Română
  • English