Inhalosedarea. Pentru copii sau pentru adulți?

09/01/2013 by MB Dental

Fug de stomatolog de când mă știu și mai ales de injecția folosită pentru anestezie (…) recomand pentru relaxarea completă și alungarea oricărui disconfort, INHALOSEDAREA !” (Marius G.)


inhalosedareaInhalosedarea este, la ora actuală, o metodă de succes în stomatologia pediatrică, întrucât administrarea protoxidului de azot (gaz blând şi netoxic) îi calmează şi îi relaxează pe copii, fiind cel mai bun remediu împotriva anxietăţii.

Însă anxietatea nu este întâlnită numai în rândul copiilor, ci are, aşa cum ştim cu toţii, o frecvenţă extrem de mare şi printre adulţi, că urmare, de regulă, a unor experienţe anterioare nefericite.

De aceea, chiar dacă inhalosedarea este utilizată în general în tratarea pacienţilor copii, nu este exclusă alegerea ei de către adulţii care nu îşi pot controla altfel teama de dentist. Dacă se regăsesc în această situaţie, pacienţii noştri trebuie să ştie că pot opta pentru inhalosedare, fie pe toată durata intervenţiei stomatologice, fie strict pentru realizarea anesteziei clasice, care le provoacă foarte multor persoane starea de anxietate.

Pacienţii mai trebuie să ştie că inhalosedarea nu are contraindicaţii, că nu îi adoarme, ci le induce numai o stare de euforie şi că vor rămâne conştienţi pe tot parcursul administrării protoxidului de azot, al cărui efect va înceta imediat (3-5 minute) după îndepărtarea măştii.

Pentru informaţii suplimentare legate de acest serviciu pe care clinică noastră vi-l oferă, echipa MB Center va stă la dispoziţie.

Să ne zâmbim cu bine!


Follow our Blogs

Do you have questions?

0749 203 455
Clinica Cluj-Napoca

0746 200 274
Clinica Floreşti, Cluj

Mesaj

2020 MB Dental. All rights reserved.

  • Română
  • English