În cât timp pot avea un implant dentar. Etape şi costuri

26/11/2010 by MB Dental

Ce se va întâmplă la fiecare programare?

Etapă de plasare a implantului în os (intervenţia chirurgicală propriu-zisă) este cea mai scurtă dintre şedinţe (30-60 de minute în funcţie de numărul implantelor) şi nu presupune o solicitare deosebită din partea dumneavoastră. Etapele întregului tratament sunt următoarele:


 Ședinţa 1: Consultaţia iniţială

sedinta1

Această are că scop examinarea clinică a situaţiei din cavitatea orală şi analiză radiografiei pentru a evalua dacă există os suficient pentru a asigura stabilitatea unui implant dentar.

Dacă medicul implantolog decide că implantul se poate realiza, veţi stabili împreună data următoarei programări pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale de înserare a implantului.


 Ședinţa 2: Plasarea implantului în os

sedinta2

Medicul implantolog va realiza anestezia zonei şi va introduce implantul în os după care acesta va fi acoperit de gingie.


 Ședinţa 3: Controlul postoperator

sedinta3

După 10 zile de la intervenţie, se îndepărtează firele de sutură care au ajutat la vindecarea gingiei. Implantul de titan nu va fi aşadar vizibil timp de 4-6 luni, interval necesar pentru integrarea lui în os şi vindecare.


Ședinţa 4: Descoperirea implantului

După perioada de vindecare de 4-6 luni peste implant se va monta un “şurub de vindecare” pentru a face loc în gingie coroanei de ceramică. Aceasta se produce relativ repede, în câteva zile (10-14 zile).


https://mbdental.ro/wp-content/uploads/2016/07/sedinta4.jpg

Ședinţa 5: Realizarea coroanei dentare din ceramică

În acesta etapă, peste implant se va pune “bontul” care va susţine coroana dentară din ceramică. Acestui bont i se va lua o amprentă care va servi la realizarea coroanei dentare în laborator.


Ședinţa 6: Cimentarea coroanei dentare

 

https://mbdental.ro/wp-content/uploads/2016/07/sedinta6.jpg

La cât se ridică investiţia dumneavoastră?

Investiţia dumneavoastră pentru un implant dentar din titan plus o coroana ceramică este de 630 euro (implantul 430 Euro; coroana 200 Euro) şi se achită după fiecare etapă de tratament.

Coroana dentară care se montează peste implant este realizată din cermanica pe schelet metalic şi se achită în momentul cimentării sale (la aprox. 6 luni după realizarea implantului).


Descriere lucrare Preț (EURO)
Implant 430
Coroana ceramică 200
Reconstrucţie cu materiale aloplastice 70
Reconstrucţie cu autogrefă 100
Elevare mucoasă sinusală 200


Follow our Blogs

Do you have questions?

0749 203 455
Clinica Cluj-Napoca

0746 200 274
Clinica Floreşti, Cluj

Mesaj

2020 MB Dental. All rights reserved.

  • Română
  • English