Blog

interviuri, articole și noutăți

dentist_through_open_mouth.jpg
11/01/2017

Pacienţii cu aparate dentare au nevoie de îngrijiri speciale. Afectarea aparatelor duce aproape întotdeauna la prelungirea tratamentului şi necesită vizite suplimentare la cabinetul medicului ortodont.

Proxabrush

Menţinerea în stare de perfectă curăţenie a dinţilor şi bracket-urilor necesită mai multă precizie şi timp şi trebuie să se facă zilnic dacă dorim că dinţii şi gingiile să fie sănătoase în timpul şi la terminarea tratamentului. Pacienţii care nu îşi menţin dinţii curaţi au nevoie de vizite suplimentare la cabinet pentru curăţare profesională.


mouthwashMedicul ortodont şi echipa sa vor învăţa pacienţii cum să îşi îngrijească dinţii, gingiile şi aparatul în timpul tratamentului.

Medicul ortodont va spune pacienţilor (şi/sau părinţilor) cât de des să se spele pe dinţi, cât de des să utilizeze aţă dentară şi, dacă este necesar, să sugereze mijloace auxiliare de întreţinere care să îi ajute să menţină o stare de sănătate excelenţă.

Aceştia trebuie să evite mâncărurile dure sau lipicioase.


Un bun motiv pentru a menţine dinţii, gingiile şi aparatul curate pe timpul tratmentului îl constituie faptul că dinţii curaţi şi sănătoşi se mişcă mai repede! Aceasta va scurta timpul de tratament în mod considerabil.

O bună cooperare cu pacientul înseamnă că acesta nu doar urmează instrucţiunile medicului asupra igienei orale şi a dietei, dar este şi un partener activ în cadrul tratamentului ortodontic.

aparat-ortodonticTratamentul ortodontic reuşit necesită o cooperare consistentă între ortodont şi pacient. Pentru a duce cu succes la capăt planul de tratament, pacientul trebuie să îşi cureţe cu grijă dinţii, să poarte elasticele sau alte dispozitive prescrise de ortodont, să evite alimentele ce pot deterioara aparatul şi să respecte programările. Afectarea aparatelor poate lungi timpul de tratament şi poate avea un efect nedorit asupra rezultatelor obţinute. Dinţii şi maxilarele se pot deplasa spre locul dorit doar dacă pacientul utilizează dispozitivele indicate de medic. Pacienţii care se preocupă de tratamentul lor fac că ei înşişi să arate bine, iar medicul să obţină rezultate.

Pentru a menţine dinţii şi gingiile sănătoase, vizitele regulate la medicul de stomatologie generală trebuie să continue pe tot timpul tratamentului.

Pe dinţi pot apărea pete albe numite “decalcificări”, în cazul în care igienă dentară este deficitară. Dacă placa bacteriană nu este îndepărtată în mod regulat, pacientul poate prezenta o boală parodontală. Din acest motiv, medicul ortodont şi echipa sa, medicul stomatolog şi igienistul subliniază importanţa igienei dentare – pentru buna sănătate a pacientului.


Sfaturi de igienă pentru purtătorii de aparate dentare:


  1. Periaţi-vă dinţii de trei ori pe zi (după fiecare masă), folosind pasta de dinţi cu fluor.
  2. Folosiţi o periuţă specială ortodontică – are perii moi şi smocurile din marginea capului sunt cu 1-2 mm mai lungi decât smocurile din mijloc, tocmai pentru a curața simultan şi aparatul dentar, şi dinţii.
  3. În lipsa periuţei ortodontice puteţi opta pentru o perie de dinţi moale. Periile moi pătrund mai bine în regiunile retentive, decât periile medii şi dure.
  4. Insistaţi cu peria îndeosebi în zonele dintre bracketurile metalice şi gingie.
  5. Periajul să dureze cel puţin 3 minute.
  6. Tot pentru curăţarea eficientă a zonelor din jurul bracketurilor metalice sunt recomandate şi periuţele interdentare sau periuţele unismoc (cu un singur smoc).
  7. Folosiţi în fiecare seară aţă dentară pentru a curăţa spaţiile dintre dinţi. În acest scop sunt disponibile dispozitivelor speciale care permit trecerea firului prin spaţiul dintre dinte şi aparat (un dispozitiv sub formă de furcă, având un braţ mai îngust şi unul mai lat, de capetele cărora se fixează aţa dentară).
  8. Dacă aveţi periuţă electrică, folosiţi capete de perii moi şi dacă viteză se poate regla, setaţi viteza cea mai mică pentru a preveni deteriorarea aparatului ortodontic. Din aceleaşi considerente, evitaţi contactul dintre partea din spate a periuţei (plastic mai dur) şi bracketurile metalice.
  9. Poate fi extrem de util şi duşul bucal (irigatorul bucal) care îndepărtează resturile alimentare cu ajutorul unui jet pulsatil de apă.
  10. În fiecare seară, după periajul dentar, folosirea aţei dentare şi curăţarea limbii, clătiţi gura cu apă de gură ce conţine fluoruri, timp de cel puţin 30 de secunde. Fluorul vă va proteja dinţii de carii. În locul apei de gură puteţi opta pentru geluri cu fluor.

Foarte importante în timpul tratamentului ortodontic sunt şi vizitele la stomatolog, ocazie cu care medicul va ajusta aparatul şi va verifica buna funcţionare a acestuia. În general aceste vizite se programează la intervale de 1-2 luni, în funcţie de tipul tratamentului.

Respectaţi indicaţiile medicului stomatolog!


mom-daughter-brushing-teeth.jpg
11/01/2017

Igiena orală este esenţială în menţinerea sănătăţii întregului organism


Existenţa unor dinţi sănătoşi nu se datorează numai alimentaţiei echilibrate, ci, mai ales, unei igiene corect efectuate.

Tehnica de spălare a dinţilor: cu periuţă în unghi de 45 de grade faţă de suprafața dinţilor, se execută mişcări rotative, pe exteriorul şi interiorul dinţilor (pe verticală), exercitând o apăsare mai mare spre partea cu care mestecăm sau muşcăm; astfel, îndepărtăm bacteriile din zona gingiei, care pot da inflamaţii, chiar parodontopații, şi pot duce la pierderea dintelui. Această tehnică este valabilă pentru toată lumea; copiii vor fi ajutaţi de părinţi până când vor fi în stare să-şi facă singuri periajul corect.

Durata optimă pentru un periaj corect este de circa trei minute. E bine să ne spălăm pe dinţi după fiecare masă, iar dacă nu, cel puţin de două ori pe zi (o dată dimineaţă, după micul dejun, şi o dată seară, înainte de culcare)


Cum alegem pastă de dinţi?

  1. Pentru întărirea smalţului dentar, este esenţial să folosim o pastă de dinţi cu fluor. Pastele de dinţi pentru adulţi nu trebuie să aibă în compoziţie mai mult de 15% fluor, iar cele pentru copii, cel mult 0,03% fluor. Aşadar, e bine că adulţii şi copiii să aibă paste de dinţi separate. Fluorul în genere este extrem de toxic pentru organism, la fel şi pentru microorganismele din cavitatea bucală, dar este extrem de benefic în catități optime pentru mineralizarea smalţului.
  2. Pentru o curăţare mai puternică, alege paste mai puţin abrazive; cele mai indicate sunt cele care conţin bicarbonat de sodiu (baking sodă).
  3. Dacă ai probleme cu gingiile (sângerări, retrageri ale gingiei), alege o pastă de dinţi fără abrazivi.
  4. Dacă dinții tăi sunt sensibili la variaţiile de temperatură, consultă medicul stomatolog, care îţi va recomanda o pastă de dinţi specială.
  5. Dacă vrei o pastă de dinţi care albeşte dinții, e bine să ştii că folosirea îndelungată a acesteia poate ataca smalţul dinţilor. În cazul în care ţii neapărat să ai dinții foarte albi, apelează la cele mai recente metode de albire a dinţilor, care se practică în cabinetele stomatologice moderne.
  6. Cantitatea de mentol conţinută în pastă este importantă – e o chestiune de gust şi de efect antibacterian, mentolul fiind un oleu volatil va acţiona mai multă vreme în cavitatea bucală şi în zone greu accesibile periajului normal.

mouthwash1

1. Apa de gură este recomandată datorită faptului că, prin clătire, poate ajunge în spaţii din cavitatea bucală ce nu pot fi curăţate cu periuţă de dinţi.

Are efect antibacterian şi un miros foarte plăcut. De fiecare dată când te speli pe dinţi, clăteşte 20-30 de secunde cu apă de gură.


dental-floss

2. Aţa dentară cerată nu are efect antibacterian, dar e eficientă prin faptul că ajută la eliminarea resturilor care nu au ieşit la periaj şi are un efect de gresare asupra suprafeţelor de contact dintre dinţi, elimind fricţiunea şi distrugerea smalţului în acele suprafeţe sau puncte.

Important! Trebuie să folosim aţă dentară înainte de spălatul pe dinţi, nu după.


guma-de-mestecat

3. Gumă de mestecat este recomandată în igienă dentară cu condiţia să nu conţină zahăr (gumă de mestecat sugar-free).

Dacă, ocazional, nu te poţi spală pe dinţi, soluţia cea mai la îndemână este să mesteci gumă.

Efectul este de curăţare mecanică şi stimulare a producţiei de salivă, care neutralizează acizii prezenţi în gură după o masă copioasă.


Mai bine previi decât să tratezi

When-to-visit-a-dentist-300x200Foarte important pentru menţinerea sănătăţii danturii este vizita periodică la stomatolog. Aceste controale au rolul de a preveni sau depista afecţiuni ale dinţilor, cu mult înainte să le remarci sau să înceapă să te doară.

De asemenea, medicul stomatolog poate să efectueze, la cerere, intervenţii profilactice pe care, evident, nu le poţi face acasă (de exemplu: detartraj şi curăţarea dinţilor cu ultrasunete şi jet de apă cu bicarbonat, sigilarea molarilor la copii şi tineri, pentru a preveni apariţia cariilor).


Autor
Dr. Marius Bud


11/01/2017

Începând cu anii’70 medicii dentişti au început să aibă o nouă abordare asupra endodonţiei prin orientarea spre latura mecanico antiseptică (cleaning and shaping) şi nu doar spre obturarea spaţiului endodontic.

Deşi de atunci principiile nu s-au schimbat semnificativ, tehnologiile s-au dezvoltat şi schimbat într-un ritm alert aducând multe elemente de progres dar şi dovezi contradictorii. Abundenţă de instrumente şi dispozitive adresate endodonţiei în ultimii ani au intrat într-o acerbă competiţie în adaptarea şi conservarea morfologiei endodontice pentru obtiunerea unor rezultate predictibile cu o rată de succes cât mai mare. Este suficient dacă menţionăm câteva exemple: locatoarele de apex; instrumentarul rotativ flexibil; sistemele de obturare cu gutapercă la cald; evaluarea radiologică digitală.

Toate acestea conduc la creşterea vitezei de lucru şi a eficienţei tratamentelor endodontice însă introducerea magnificării şi îmbunătăţirea iluminării câmpului operator endodontic este probabil cea mai spectaculoasă. Iluminarea cu fibră optică este factorul cheie care completează magnificarea oferită de microscop astfel încât tratamentele endodontice pot fi în prezent realizate în condiţii crescute de siguranţă şi în condiţii de calitate net superioare faţă de mai demult.

În endodonţie, morfologia canalelor radiculare, localizarea ofificiilor canalelor poate fi acum mai uşor detectată iar eventualele incidente operatorii nedorite (ex. perforaţiile) pot fi prevenite. Chiar dacă incidente ca  realizarea de perforaţii sau fracturarea de instrumente endodontice în canale apar, acestea pot fi mai bine abordate şi rezolvate având la dispoziţie tehnologii de magnificare şi iluminare.

Lupele dentare sunt cele mai frecvent utilizate pentru magnificare şi sunt disponibile în multiple variante şi modele oferind magnificări de până la 6.5X. Avantajul de a vedea mare este însoţit şi de o serie de dezavantaje care limitează utilizarea lor în rândul medicilor: lipsa poziţiei fixe (mişcări fine ale capului medicului dereglează imaginea câmpului operator mărit şi poate produce senzaţii de ameteaza, dureri de cap şi oculare); necesitatea schimbării lupei pentru a obţine magnificare diferită.

Microscopele sunt utilizate de mulţi ani în medicină.


Beneficiile utilizării lui in stomatologie sunt unanim acceptate:


  1. Vizibilitate crescută. Datorită magnificarii şi a luminii transmisă prin fibră optică la câmpul operator este posibilă tratarea cu mai multă precizie în condiţii de vizibilitate incomparabil îmbunătăţite faţă de privirea directă.
  2. Creşte calitatea tratamentului. Există numeroase articole publicate pe tema creşterii calităţii tratamemtelor efectuate sub control microscopic.
  3. Poziţie ergonomică de lucru. Mărturiile dentiştilor care folosesc microscopul operator dentar arată unanim că mărirea câmpului operator, creşterea intensităţii iluminării, poziţia ergonomică în timpul lucrului şi certitudinea controlului procedurilor realizate conduc împreună la scăderea drastică a oboselii oculare, a afecţiunilor musculo-scheletale şi scad oboseală psihică. Toate acestea care aduc un beneficiu net a calităţii vieţii medicului dentist în condiţiile respectării indicaţiilor de ergonomie a lucrului la microscop.
  4.  Motiv de entuziasm în cabinet. Prezenţa unui astfel de aparat în dotarea cabinetului creşte motivaţia medicului şi siguranţă aboradarii anumitor tratamente prin încrederea de reuşită adusă de controlul microscopic al procedurilor. Satisfacţia personală este de asemenea crescută, iar pacienţii sunt fascinaţi şi entuziaşti de prezenţa unei noi tehnologii în cabinet.

Condiţii preliminare pentru folosirea microscopului. Utilizarea MOD atrage după sine o serie de alte cerinţe care se ţin lanţ fiind interconditionate.

  •  Izolarea cu diga
    Izolarea este obligatorie în endodonţie pentru motive de izolare. Utilizând MOD izolarea cu diga devine indispensabilă deoarece vederea directă în canal este dificilă, chiar imposibilă motiv pentru care este necesare oglindă dentară. În această se reflectă imaginea podelei camerai pulpare iluminată de sursă de lumina şi magnificata prin lentile. Dacă nu s-a realizat o izolare cu diga oglindă se va aburi imediat din cauza respiraţiei pacientului şi vederea va fi imposibilă. Pentru absorbţia luminii reflectate şi accentuarea contrastului se recomandă utilizarea foliilor de diga albastre sau verzi.
  • Lucrul în oglindă şi poziţionarea capului pacientului
    Deoarece poziţionarea microscopului nu se poate realiza pentru a obţine o vedere directă în dinte oglindă este necesară. Pentru acest scop poziţia capului pacientului este esenţială. Unghiul optim între microscop şi oglindă este de 45° iar medicul trebuie să obţină acest unghi fără a pune pacientul într-o poziţie incomodă. Pentru dinţii maxilari acest unghi este relativ uşor de obţinut. Capul pacientului este aşezat astfel încât să creeze un unghi de 90° între planul de ocluzie maxilar şi binocular. În această poziţie poziţia oglinzii va fi la 45° pentru o vizualizare optimă.
    Oglindă trebuie plasată la distanţă de dintele în lucru pentru a permite inserarea instrumentelor endodontice. Repoziţionarea oglinzii impune ajustarea reglării focusului microscopului făcând întreagă procedura cronofagă şi posibil chiar enervantă.

Recomandări referitoare la ergonomie pentru lucrul la MOD (Microscop Operator Dentar – Comes et all):

      • Poziţionaţi MOD deasupra feţei pacientului
      • Plasaţi zona de lucru chiar în centru spotului luminos
      • Înclinaţi binocularul la aprox.135° faţă de corpul microscopului
      • Reglaţi distantă focală minimă
      • Alegeţi cea mai mică treaptă de magnificare pentru început
      • Creşteţi treapata de magnificare menţinând focusul pe zona în lucru
      • Pentru ajustarea poziţiei corpului :
        • Spatele drept
        • Poziţia sagitală a capului: – coloana cervicală să fie în continuarea coloanei toracice
        • Poziţia laterală a capului – linia bipupilara să fie perfect orizontală


Care sunt procedurile pentru care microscopul este cu adevărat necesar?

Entuziaştii endodonţiei spun că microscopul trebuie folosit pe durata întregului tratament endodontic. Realitatea arată însă că medicii dentişti în spiritul intuitiv al raportului beneficii/riscuri îl folosesc pentru proceduri secifice şi punctuale în cadrul tratamentelor endodontice:

  1.  Diagnostic. Microscopul este indicat pentru decelarea microfisurilor care nu pot fi detectate cu ochiul liber sau cu lupele. Reexaminarea podelei camerei pulpare în cazuri de persistenţa a durerii după tratament endodontic poate evidenţia la magnificare orificiile unui MV2 nedetectat anterior. Această este una dintre cauzele frecvente ale continuării simptomatologiei dureroase după tratament endodontic evaluat radiografic că fiind de bună calitate. Microfracturile şi fracturile verticale pot fi greu sau imposibil de observat cu ochiul liber astfel încât descoperirea lor şi conceperea unui plan de tratament ar fi imposibilă fără examinarea la microscop.
  2. Identificarea şi vizualizarea canalelor. Cea mai importantă utilitate a MOD în endodonţia nechirugicala este posibilitatea de identificare a canalelor ascunse. Chiar dacă toate cărţile de anatomie dentară arată exact rată unor canale suplimentare sau deviaţiile anatomice, totuşi anatomia intarna a dinţilor poate fi de multe nepredictibilă. Ceea ce în trecut era considerat excepţie devine azi, prin folosirea MOD rutină. Canalele care se bifurcă în treimea coronară sau medie a rădăcinii pot deveni vizibile la microscop. Premolari unu superiori cu trei rădăcini se întâlnesc în proporţie de 6%. Frecvenţa MV2 este cuprinsă între 52% şi 95.2% .
  3. În calcificări şi obliterări ale canalelor
    În cazul canalelor calcificate se poate observă cu ajutorul MOD diferenţele de culoare şi textura ale calcificărilor prin comparaţie cu dentină din vecinătate. Folosind ace de cateterism şi anse ultrasonice endodontice sub control microscopic aceste zone de calcificare pot fi depăşite iar tratamentul endodontic se poate realiza în condiţii normale.
  4. Repararea perforaţiilor. Indiferent de modul în care o perforaţie intervine pe un dinte cu indicaţie de tratament endodontic MOD este cheia pentru o corectă identificare, evaluare şi reparare a acesteia. Rezolvarea unei perforaţii este o manoperă de mare precizie a cărui succes este strâns corelat de utilizarea unui MOD.
  5. Înlăturarea instrumentelor fracturate. Răspândirea utilizării instrumentarului rotativ în endodonţie a condus şi la creşterea ratei de instrumente fracturate. Dacă instrumentul s-a fracturat în apex, nici chiar un MOD nu este de mare ajutor. Dacă acele fracturate se găsesc în jumătatea coronară a rădăcinii atunci cu ajutorul MOD medicul poate reuşi eliminarea lui.
  6. Examinarea finală a canalelor după tratamentul mecanico-antiseptic. Această se poate verifică cel mai simplu prin examinarea la MOD a hipocloritului de sodiu refluat din canale la irigaţie. Dacă mai există bule atunci înseamnă că ţesuturile organice nu au fost complet îndepărtate şi tratamentul mecanico antiseptic trebuie continuat.

Beneficii auxiliare:

  • montarea unui beamspliter pentru un al doilea ocular permite asistenţei sau unui al medic vizionarea câmpului operator pentru asistarea tratamentului sau observarea unei proceduri;
  • ataşarea unei camera video permite realizarea de fotografii sau capuri video necesare pentru documentarea cazurilor sau educaţia echipei medicale, a studenţilor.

Există şi o serie de factori care limitează utilizarea pe scară largă a microscopului, cel mai important fiind costul extrem de ridicat însă şi limitări de spaţiu sau motivaţie scăzută pentru creşterea calităţii tratamentelor pot fi motive de luat în calcul.


Bibliografie:
  1. Branson BG, Bray KK, Gadbury-Amyot C, Holt LA, Keselyak NJ, Mitchell TV, Williams KB. Effect of magnification lenses on student operator posture. J Dent Educ 2004; 68(3):384–9.
  2. Chang BJ. Ergonomic benefits of surgical telescope systems: selection guidelines. J Calif Dent Assoc 2002; 30(2):161–9.
  3. Baldassari-Cruz L. A., Lilly J. P., Rivera E. M. (1998): Effectiveness of mesiolingual canal  location with and without the use of the microscope. J Endod 1998; 24: 287.
  4. Rubinstein R. A., Kim S. (1999): Short-term observation of the results of endodontic  surgery with the use of a surgical operating microscope and Super-EBA as rootend filling material. J Endod 1999; 25: 43-48.
  5. Rubinstein R. A., Kim S. (2002): Long-term followup of cases considered healed one year  after apical microsurgery. J Endod 2002; 28: 378-383.
  6. Stropko J. J. (1999): Canal morphology of maxillary molars: clinical observations of canal configurations. J Endod 1999; 25: 446-450.
  7. Hagge MS. Use of surgical telescopes by senior dental students: a survey. J Prosthod 2003; 12(4):271–9.
  8. Sunell S, Rucker L. Surgical magnification in dental hygiene practice.Int J Dent Hygiene 2004; 2(1):26–35.
  9. Kinomoto Y, Takeshige F, Hayashi M, Ebisu S. Optimal positioning for a dental operating microscope during non-surgical endodontics. J Endod 2004;30(12):860-2.
  10. A Study on the Ergonomical Working Modalities using the Dental Operating Microscope (DOM). Part II: Ergonomic Design Elements of the Operating Microscopes
  11. Cristian Comes1, Anca Valceanu2, Darian Rusu3, Andreea Didilescu4, Alexandru Bucur5, Mirella Anghel6, Veronica Argesanu7, Stefan-Ioan Stratul3, Timisoara Medical Journal.


Autor
Dr. Marius Bud


11/01/2017

Squidoo-5-Year-Anniversary-Trophy2MB Center dental clinic aniversează 5 ani de la înfiinţarea sa! Cinci ani în care am tratat mii de pacienţi din Cluj, Transilvania, România şi multe alte ţări ale lumii. Am adus zâmbetul pacienţilor noştri, am redat încredere şi optimism, am calmat dureri, am exaltat bucurii estetice.

Am fost mereu alături de pacienţii noştri pentru care existăm, şi care au avut atât de multă încredere în fiecare membru al echipei noastre, în ştiinţă şi conştiinţa noastră. Fiecăruia în parte îi mulţumim! datorită lor şi colaboratorilor noştri din toate domeniile am reuşit să creştem, să ne dezvoltăm şi să putem acum aniversa 5 ani frumoşi de existenţa MB Center!

Un MB Center mult diferit de cel de acum 5 ani: mai multe figuri noi în echipa noastră, multe aparate sofisticate în jur, multe tehnici de ultima oră însă cu aceeaşi dorinţă şi drag de pacienţii noştri!


MB Center a rămas o clinică tânără, fiindcă suntem în permanentă activi: tratăm la cabinet, activăm la Universitate sau participăm la conferinţe şi la stagii naţionale şi internaţionale de formare continuă. Şi pentru că inovaţiile tehnologice din stomatologie să se reflecte direct în tratamentele dumneavoastră, MB Center s-a modernizat în continuu astfel încât în prezent vă putem oferi tratamente sub control microscopic, inhalosedare cu protoxid de azot pentru cei cu fobii şi anxietate, albirea dinţilor cu lampa laser în doar 60 de minute etc. Muncă noastră este astfel mult mai eficientă, experienţă dumneavoastră la noi mai plăcută iar tratamentele au rezultate excepţionale.

Echipa noastră vă mulţumeşte că aţi fost alături de noi pe parcursul celor 5 ani în care ne-aţi acordat încrederea dumneavoastră. Promitem să va fim şi noi mereu alături !

Marcăm acest eveniment prin lansarea unui proiect de educaţie pentru sănătatea orală în alături de Asociaţia pentru Promovarea Sănătăţii Orale din România şi Centrul de Nutriţie Cluj. Invităm toţi pacienţii şi colaboratorii noştri să participe la lansarea acestui proiect şi la primele traininguri gratuite în dată de 18 noiembrie ora 16.00 la Turnul Croitorilor din Cluj Napoca.

Să ne zâmbim cu bine!


https://mbdental.ro/wp-content/uploads/2016/07/222-happybirthday.jpg


11/05/2015

“There are no old roads to new directions.” Aceasta este viziunea echipei noastre de endodontie la MB Dental, iar aceasta fraza explica foarte bine si motivul pentru care am ales endodontia: imi place sa adopt noutatile tehnologice, imi plac foarte mult gadgeturile și tot ce este hi tech iar endodonția e ramura stomatologiei care e evolaut spectaculos in ultimii ani...


15/02/2015

Apariţia radiografiilor dentare a fost un pas imens în dezvoltarea specialităţii noastre, însă, în timp, medicii dentişti şi-au dorit să poată vedea tridimensional în structurile anatomice, să navigheze prin imaginile radiologice pentru a extrage informaţii de detaliu, de mai mare fineţe pentru cazurile de implantologie, endodonţie, ortodontie, etc.


Follow our Blogs

Do you have questions?

0749 203 455
Clinica Cluj-Napoca

0746 200 274
Clinica Floreşti, Cluj

Mesaj

2020 MB Dental. All rights reserved.

  • Română
  • English