10 motive ca să vii periodic la controlul stomatologic

11/11/2012 by MB Dental

Dental-examinationA merge periodic la controlul stomatologic nu înseamnă numai a te îngriji de igiena orală, ci de starea sănătății tale, în general, fiindcă aproximativ 90% dintre bolile sistemice au manifestări orale.

Neglijarea igienei orale poate duce nu numai la afecțiuni gingivale, infecții și pierderi ale dinților, ci și la boli de inimă ș.a.m.d.

Pentru a preîntâmpina astfel de consecințe nedorite și pentru a le trata cauzele, este obligatoriu să nu ignorăm controlul periodic.


Iată, pe scurt, 10 motive pentru care îl recomandăm:

 1. Pentru a preveni bolile gingivale – bolile gingivale netratate stau la baza pierderii dinților la adulți; depistate devreme, acestea pot fi ținute sub control sau combătute definitiv.
 2. Pentru a preveni pierderea dinților – pierderea timpurie a dinților este regretabilă, mai ales atunci când poate fi ușor prevenită prin minimul efort de a te adresa periodic medicului dentist.
 3. Pentru detectarea timpurie a problemelor dentare – medicul dentist este singurul în măsură să evalueze afecțiunile de care suferă sau cărora este expus pacientul, chiar atunci când semnele unor posibile boli sunt abia vizibile.
 4. Pentru a preveni respirația urât mirositoareconform statisticilor, 85% dintre persoanele cu respirație urât mirositoare suferă de o afecțiune dentară; de aceea, pentru combaterea halitozei, trebuie depistate cauzele care o provoacă.
 5. Pentru a avea un zâmbet frumos – primul lucru pe care îl observăm atunci când interacționăm cu persoane noi este zâmbetul și, doar după aceea, ochii, hainele etc. Un zâmbet sănătos e mai mult decât un farmec personal, e o formă de prezentare în societate.
 6. Pentru a monitoriza starea generală de sănătate ­– studiile recente arată că există o legătură între bolile gingivale și atacul de cord. Efectuarea controlului periodic la 6 luni poate reduce riscul confruntării cu bolile de inimă.
 7. Pentru a întreține igiena orală – întâlnirea cu medicul stomatolog vă va motiva să vă îngrijiți mai bine de igiena orală.
 8. Pentru a crea un plan de tratament – evaluarea problemelor dentare implică, automat, și o evaluare a costurilor la care trebuie să se aștepte pacientul. De aceea, crearea unui plan de tratament va răspunde întrebărilor dumneavoastră de această natură.
 9. Pentru a preveni cancerul oral – diagnosticat la timp, cancerul oral are șanse foarte mari de vindecare; depistarea sa, însă, depinde de realizarea controlului stomatologic periodic.
 10. Pentru un plus motivațional – pauzele foarte mari între controale sporesc teama pacienților față de intervențiile stomatologice. Întâlnirile regulate, dimpotrivă, familiarizează pacientul cu procedurile de specialitate.

Să ne zâmbim cu bine!


Urmărește-ne pe blog-uri

Ai întrebări?

0749 203 455
Clinica Cluj-Napoca

0746 200 274
Clinica Floreşti, Cluj

Mesaj

© 2016 MB Dental. Toate drepturile rezervate de MB Dental.

 • Română
 • English