CJ MS
office@mbdental.ro 0371 782 467
Logo Mb Dental

WE LOVE TO RIDE - campanie de incurajare a mersului cu bicicleta - by Mb Dental Cluj

Mb Dental
Mb Dental
15 iulie 2021

A fi cetatean activ presupune cel mai adesea si mobilitate. Avem o nevoie continua sa ne deplasam in diferite locatii: la scoala, facultate, serviciu, intalniri de business sau cu prietenii, evenimente sociale, culturale sau de familie. Frecvent, aceste deplasari le facem cu autoturismele personale, mai ales ca acestea au devenit foarte accesibile in ultimii ani.

Asocierea dintre a avea o masina si nivelul de trai este inca una puternica, mai ales la poporul roman, care a tanjit dupa masini atat de multe decenii in perioada comunista. Acum, aproape fiecare roman are o masina si simte nevoia sa o foloseasca, uneori chiar si atunci cand nu este neaparat justificat. Desigur, exista situatii in care utilizarea ei este absolut necesara, sau cel putin asa pare: atunci cand mergem la cumparaturi, cand ne deplasam cu familia si multe bagaje etc., insa nu mereu. Aceasta conduce inevitabil la aglomererea traficului auto in localitatile mai mari, lipsa locurilor de parcare, timp pierdut in trafic, serioase probleme de poluare si chiar de sanatate a locuitorior datorita noxelor. Solutia acestor probleme nu este extinderea retelei de drumuri si parcari ci o schimbare a atitudinii noastre, a ficaruia, de a contribui zilnic cate putin, prin utilizarea mijloacelor de transport alternativ sau mersul pe jos.

Administratiile marilor orase desfasoara campanii sustinute de incurajare a populatiei sa inlocuiasca masina personala cu utilizarea transportului in comun, mersul pe jos, cu bicileta sau trotineta pentru a reduce atat aglomeratia din trafic cat si poluarea produsa de utilizarea masinilor personale. In Cluj Napoca reteaua piste de biciclete se mareste de la an an si ne permite si in prezent sa ne deplasam pe principalele axe ale orasului.

Majoritatea dintre noi am invatat inca de mici sa mergem pe bicicleta si am privit acest lucru ca o activitate fizica sau de divertisment.

Beneficii asupra sanatatii sunt incontestabilte: cresterea rezistentei si a tonusului muscular, dezvoltarea abilitatilor mentale, de orientare, a circulatiei sanguine, a functiei creierului si a plamanilor etc. In ultimii ani insa, odata cu cresterea traficului auto si a problemelor de poluare si aglomeratie generate de acesta, utilizarea bicicletei a capatat insa si o dimensiune de utilitate zilnica, prin includerea sa ca mijloc de transport alternativ. In ultimii ani, populatia a inceput sa foloseasca tot mai des mijloacele de transport alternativ .  Unii folosesc bicicletele din motive ecologice, altii din motive de  rapiditate si evitare a traficului, altii pentru a face sport iar altii dintr-un mix al acestor motive.

echipa mb dental cu biciclete

Campania initiata de MB Dental sub denumirea “WE LOVE TO RIDE” isi doreste sa incurajeze clujenii sa apeleze cat mai frecvent posibil la mijloacele de transport alternativ, in special a biciletelor, mai ales atunci cand deplasarile nu presupun distante foarte mari sau nu suntem nevoiti sa transportam bagaje voluminoase. Orice schimbare de stil de viata este grea doar la inceput;  suntem reticenti la majoritatea schimbarilor mai ales atunci cand acestea ne scot din zona de confort. Atitudinea pe care o incurajam este una de responsabilitate civica la adresa poluarii cu noxe si fonice a orasului dar si una de responsabilitate la adersa sanatatii noastre si de a face miscare chiar in timp ce ne deplasam spre activitatile cotidiene, nu neaparat intr-un interval de timp special alocat sportului.

MB Dental este  o clinica stomatologica fondata in Cluj Napoca. Am crescut si ne-am dezvoltat  in ultimii 14 ani in acest oras odata si impreuna cu el, ne pasa de el, ne plac locuitorii lui si suntem mandri ca ne-au dat sansa fim stomatologii lor. Suntem, asadar parte a acestei comunitati, ne preocupa problemele sale, avem spirit civic, motiv pentru care dorim, de cate ori ne sta in putinta, sa ne implicam activ.

we love to ride


micro tratamentemacro rezultate

Contact

Hai să vorbim!

Zâmbetul tău este prioritatea noastră, contactează-ne pentru o consultație!

Selectează clinica cea mai apropiată: