CJ MS
office@mbdental.ro 0371 782 467
Logo Mb Dental

Un măr pe zi ne poate … păcăli: malus malus!

06 martie 2013

Cunoaştem cu toţii multiplele proprietăţi benefice ale merelor şi, mai cu seamă, pe aceea de a înlocui periajul cu pastă de dinţi între mese, datorită capacităţii acestui fruct de a curăţa dinţii în mod natural, eliminând până la 80% din bacteriile existente în cavitatea bucală.

mar

Dacă nu vi s-a spus sau nu aţi citit deja despre această calitate a mărului, cu siguranţă aţi dedus-o din spoturile publicitare în care, aproape de fiecare dată, o persoană cu dinţi perfecţi mușcă robust dintr-un măr la fel de perfect.

Ce nu ştiaţi, însă, este faptul că mărul recomandat zilnic spre consum e tot mai departe de perfecţiune. În urma unor studii realizate, Asociaţia Dentară Britanică a constatat faptul că merele existente în comerţ conţin cu 50% mai mult zahăr decât în urmă cu 10 ani, ceea ce înseamnă că un singur măr poate conţine până la 4 linguriţe de zahăr!

Dacă va gândiţi că procentul e valabil pentru „merele lor”, mai gândiţi-vă o dată … fiindcă „merele noastre” cumpărate din supermarket şi, uneori, chiar din tradiţională piaţă nu provin tocmai din grădina bunicilor.

În aceste condiţii, concentraţia mare de zahăr şi nivelul sau ridicat de aciditate transformă acest fruct într-o ameninţare pentru dinţii noştri: la fel de mare precum dulciurile şi băuturile carbogazoase.

Nimeni nu spune să nu mai mâncăm mere, dar n-ar strică să le mâncăm cu moderaţie sau să ne asigurăm că sunt cât se poate de naturale. Altfel, denumirea latinească identică a mărului şi a răului (lat. malus) riscă să aibă sens pentru dentiţia noastră.

Să ne zâmbim cu bine!


micro tratamentemacro rezultate

Contact

Hai să vorbim!

Zâmbetul tău este prioritatea noastră, contactează-ne pentru o consultație!

Selectează clinica cea mai apropiată: