CJ MS
office@mbdental.ro 0371 782 467
Logo Mb Dental

Tratamentele de albire dentară pe înţelesul tuturor

26 noiembrie 2010

Fiecare dintre noi îşi doreşte să fie plăcut de către cei din jur şi să fie o prezenţa agreabilă. Un rol important în sens este deţinut de zâmbet. Zâmbetul bine-dispune, creează atitudini favorabile, atât anturajului, cât şi nouă înşine. Zâmbetul ne etalează însă cu dărnicie şi dantură, larg sau mai discret în funcţie de modul în care fiecare zâmbeşte.

Este, aşadar important că dinții să fie “o carte de vizită” care să completeze pozitiv imaginea şi nu să o altereze. Mai mult, este o dovadă de respect faţă de propria persoană să ne menţinem dinții albi şi curaţi la fel cum facem cu hainele pe care le purtăm zilnic. Dacă ne gândim că o cămaşă albă o putem arunca atunci când se îngălbeneşte iar în cazul danturii trebuie să ne servim o viaţă întreagă de aceeaşi dinţi, atunci conştientizăm mai bine rolul lor.

De ce se îngălbenesc dinții? Cum acţionează substanţele de albit?

https://v2.mbdental.ro///wp-content/uploads/2016/07/albire-dinti-cafea-tutun-vin-ceai1.jpg

În majoritatea cazurilor dinţii îşi modifică culoarea datorită infiltrării smalţului cu substanţe organice din alimente precum: cafeaua, nicotină, vinul roşu, ceaiul care dau tentă gălbuie sau maronie. Substanţele de albit puse în contact cu smalţul oxidează aceste infiltraţii organice şi redau strălucirea şi albul natural al dinţilor. Structura dentară rămâne neafectată deoarece smalţul este o substanţă anorganică iar substanţele de albit profesionale interacţionează doar cu substanţele organice infiltrate în smalt şi nu au capacitatea de a afecta substanţele anorganice (smalţul). Dinţii cărora li s-a extras nervul (devitali) pot beneficia şi de un alt sistem de albire care constă în aplicarea substanţei de albit şi în interiorul dintelui.

Cu ce se face albirea?

https://v2.mbdental.ro///wp-content/uploads/2016/07/albire-dinti-.jpg

Există două modalităţi de albire e dinţilor: acasă şi în cabinetul stomatologic. Ambele sisteme utilizează paste sub formă de gel, fiind diferite doar concentraţia substanţei active şi modalitatea de aplicare pe dinţi (în mulaje sau cu pensula). Substanţă se aplică pe dinţi de mai multe ori.

În cât timp se realizează albirea?

https://v2.mbdental.ro///wp-content/uploads/2016/07/albireaDintilorExemplu.jpg

Durata unei şedinţe variază de la câteva minute la câteva ore în funcţie de sistemul utilizat. Unele substanţe de albit sunt activate mai rapid de lumina emisă de lămpi cu leduri similare celor cu care se realizeză obturaţiile (plombele). Utilizarea unei astfel de lămpi poată să scadă semnificativ timpul de realizarea a albirii. Substanţele de albit utilizatre în cabinet sunt foarte concentrate iar cele care se aplică acasă în timpul nopţii au concentraţie mai scăzută.

Poate să apară sensibilitate sau durere în timpul tratamentelor de albire?

Da. Este posibil că pe durata realizării tratamentului de albire să apară sensibilitate sau chiar durere. Acesta poată fi prevenită de medicul dentist prin aplicarea unei substanţe desensibilizante înainte de începerea tratamentului sau chiar ulterior, întrerupând temporar tratamentul de albire. Rezultatele apar în general de la primele şedinţe în care se aplică substanţa şi diferenţa de culoare este imediat vizibilă.

Este necesară o consultaţie înaintea tratamentului de albire?

Da, consultaţia iniţială este obligatorie. Substanţele de albit se adresează suprafeţei smalţului şi nu trebuie să pătrundă în interiorul unui dinte vital (prin fisuri ale smalţului sau carii netratate). Deasemenea dinţii trebuie să fie perfect curaţi înaintea tratamentului de albire astfel încât detartrajul şi periajul professional sunt obligatorii. Medicul dentist va poate recomandă modalitatea de tratament de albire a dinţilor care este potrivită pentru situaţia dumneavostră particulară!


micro tratamentemacro rezultate

Contact

Hai să vorbim!

Zâmbetul tău este prioritatea noastră, contactează-ne pentru o consultație!

Selectează clinica cea mai apropiată: