CJ MS
office@mbdental.ro 0371 782 467
Logo Mb Dental

Tratamente endodontice minim invazive realizate la microscop- Dr. Radu Bulat

20 ianuarie 2019

“There are no old roads to new directions.”

Aceasta este viziunea echipei noastre, iar această frază explică foarte bine şi motivul pentru care am ales endodonţia: îmi place să adopt noutăţile tehnologice. Îmi plac foarte mult gadgeturile şi tot ce este high tech iar endodonţia e ramura stomatologiei care a evoluat spectaculos în ultimii ani, combinând armonios rigoarea medicinii dentare cu elementele de inginerie şi aparate sofisticate; toate cu un scop: asigurarea unui tratament cu un rezultat favorabil previzibil care să crească calitatea vieţii pacienţilor noştri.

Microscopul stomatologic a fost dezvoltat în 1977 în SUA, iar în 1997 Asociaţia Americană de Endodonţie a decis că toate cursurile postuniversitare ce vizează endodonţia să cuprindă obligatoriu şi o parte practică de utilizare a microscopului. Tendinţa a început lent să fie acceptată pe toate continentele. Avantajele utilizării microscopului sunt incontestabile, ele fiind empirice, dar şi ştiinţifice, confirmate de studii. Odată cu implementarea tratamentului la microscop endodonţia a încetat să mai fie o ramură ”oarbă” a stomatologiei, acum dentiştii puteau vedea canalul până la punctul lui terminus şi controla vizual fiecare fază a tratamentului. Mai mult decât atât, rata de succes a crescut considerabil, numărul canalelor omise (eroare responsabilă de o mare parte dintre eşecuri) în timpul tratamentului, fiind aproape egală cu zero.

În cazul dinților fără distrucții coronare masive,  tratamentul  endodontic  la microscop poate nu doar să rezolve patologia periapicală, dar și să păstreze cât mai mult din țesutul dentar sănătos.

Tratamentul minim invaziv sub maginificaţie cu  microscopul dentar permite înlăturarea minimă a țesuturilor dentare,  însă sufficient pentru a avea acces. Această abordare va permite păstrarea dintelui pe arcadă un termen mai îndelungat. Va prezint mai jos un caz de retratament minim invaziv cu înlăturarea unui fragment de ac care a fost fracturat in canal cu ani in urma la momentul realizarii primului tratament de canal.

caz dr radu bulat

caz dr radu bulat

caz dr radu bulat

caz dr radu bulat

caz dr radu bulat

Dr. Radu Bulat - endodontie MB Dental


micro tratamentemacro rezultate

Contact

Hai să vorbim!

Zâmbetul tău este prioritatea noastră, contactează-ne pentru o consultație!

Selectează clinica cea mai apropiată: