CJ MS
office@mbdental.ro 0371 782 467
Logo Mb Dental

Retratament endodontic și îndepărtare instrument fracturat în canal

Dr. Radu Bulat
Dr. Radu Bulat
07 august 2023

Cazul descris este al unui pacient care s-a prezentat la noi in clinică cu plângeri referitoare la dintele 46. Acest dinte a fost tratat anterior, în urma intervenţiei a rămas câte un fragment de ac în fiecare radacina.

Radiografie înainte și după
Radiografie înainte și după

Pacientul prezenta simptome de parodontită apicală, manifestate prin dureri și disconfort la masticatie. Parodontita apicală cronică reprezintă o inflamație persistentă la nivelul țesuturilor de la vârful rădăcinii dintelui, rezultată din infecția bacteriană al canalului radicular. După evaluarea clinică și radiografică, s-a constatat că fragmentele de ac separate accidental împiedicau vindecarea completă a infecției și a inflamației. Tratamentul endodontic inițial nu a fost suficient pentru a remedia problema.

Astfel, s-a decis refacerea tratamentului iniţial, fapt ce a implicat instrumentarea canalelor radiculare și curățarea lor adecvată, realizând bypass-ul (ocolirea) fragmentului din rădăcina mezială şi înlăturarea celui din rădăcina distală. După finalizarea procedurilor, pacientul a raportat dispariția simptomatologiei și ameliorarea disconfortului la masticatie.

În concluzie, cazul a fost abordat cu succes prin efectuarea unui tratament endodontic și prin managementul al fragmentelor de ace ce împiedicau instrumentarea adecvată a spaţiului endodontic. Aceste proceduri au avut ca rezultat vindecarea patologiei și ameliorarea simptomatologiei, restabilind sănătatea și funcționalitatea dintelui.

Detaliu 1 Detaliu 2 Detaliu 3 Detaliu 4 Detaliu 5 Detaliu 6 Detaliu 7 Detaliu 8 Detaliu 9

micro tratamentemacro rezultate

Contact

Hai să vorbim!

Zâmbetul tău este prioritatea noastră, contactează-ne pentru o consultație!

Selectează clinica cea mai apropiată: