CJ MS
office@mbdental.ro 0371 782 467
Logo Mb Dental

Obturaţie endodontică MTA

16 februarie 2012

Acest pacient s-a prezentat în regim de urgenţă. Am realizat drenajul transdentar şi am prescris o reţetă de Amoxicilină, 500 mg la 6 ore, timp de 7 zile.

La următoarea şedinţă s-a observat dispariţia simptomatologiei dureroase, cu persistența tumefacției geniene, care a dispărut doar după incizarea mucoasei. În continuare am realizat tramentul mecanico-antiseptic a canalelor radiculare şi şedinţe scurte de irigaţii intracanalare cu NaOCl şi CHX, urmate de aplicare de Că(OH)2, între şedinţe.

În final, când canalele au putut fi bine uscate şi pacientul nu a mai prezentat simptomatologie dureroasă, am obturat canalele prin aplicare de MTA, la nivel apical, pe o treime din canalele radiculare (5 mm obturaţi cu MTA). Cele două canale se unesc apical dintele având un singur foramen apical.

Am luat această decizie de obturare cu MTA deoarece diametrul apical a depăşit 0.8 mm diametru (ISO #80). După evaluarea radiografiei postoperatorii am aplicat câte un pivot din fibră de sticlă pe fiecare canal, dintele urmând a fi acoperit cu o restaurare protetică fixă.

CAZUL DINTR-O PRIVIRE:

Motivul prezentării: durere la nivelul 1.5 cu tumefacţie în regiunea geniană Diagnostic: parodontită apicală acută purulentă Tratament preendodontic realizat: transformare în cvitate de cls. I Modalitatea de stabilire a lungimii de lucru: radiografic, preoperator şi intermediar; electronic: apex locator Tehnică de preparare : manual şi rotativ Sistem rotativ utilizat: ProTaper Lavajul endodontic : Hipoclorit de Sodiu 5,25%;ser fiziologic; Clorhexidină 2%; EDTA 17% Material de obturare : MTA Imagistică: senzor CCD Vatech EZ Senzor 1.5

Dr. Cristina Andrei - Practică limitată la endodonţie

Autor

Dr. Cristina Andrei, medic specialist endodont


micro tratamentemacro rezultate

Contact

Hai să vorbim!

Zâmbetul tău este prioritatea noastră, contactează-ne pentru o consultație!

Selectează clinica cea mai apropiată: