CJ MS
office@mbdental.ro 0371 782 467
Logo Mb Dental

"Medicii endodonți pot salva dinți care la prima vedere sunt sortiți extracției"- Dr. Stefan Jitaru | MICROSCOPE DENTISTRY

20 ianuarie 2019

Medicii endodonți reușesc să salveze dinți greu de tratat de către dentiștii cu practică generală. Acestia sunt specializati in realizarea tratamentelor de canal asfel incat pot trata cazuri extrem de dificile. Tratamentele de înaltă clasă sunt posibile dacă conștiinciozitatea se întâlnește cu dotarea tehnică, ambele condiționate de invesțitii financiare și de timp.

Microscopul operator schimbă regula jocului în endodonție pentru că numai ceea ce poți vedea, poți și trata. Anatomia dificilă devine mai ușor de înteles, instrumentele fracturate accidental pot fi îndepartate sau depășite. Cu ajutorul microscopului chirurgical, dar și a noilor materiale, medicul endodont poate să repare leziunile iatrogenice (perforațiile, căile false). Perfecțiunea apare prin exercițiu, iar pentru medicul endodont retratamentele sunt rutina zilnică.

Prepararea rotativă, alaturi de cea manuală realizată cu abilitate, contribuie la îndepărtarea biofilmului bacterian de la nivelul canalelor radiculare, atât de mult pe cât permit astăzi instrumentele existente. Cu siguranță însă o instrumentare corectă permite o irigație corespunzatoare cu substanțe active chimic și după un protocol veridic științific.

Obturarea canalelor radiculare este actul final, de permanentizare a dezideratelor unui tratament endodontic, de a îndepărta sau preveni contaminarea bacteriană pentru a prezerva sănatatea osului și a asigura funcționalitatea dintelui. Medicii endodonți știu să aplice tehnicile moderne: condensare verticală, sigilare a apexurilor cu MTA (acolo unde este cazul) și folosirea materialelor noi, precum bioceramicile.

Medicii endodonți pot face diferența. Ei pot salva dinți care la prima vedere sunt sortiți extracției. Orientarea pacienților catre tratament de specialitate poate să ofere practicianului fundația solidă pentru restaurări de succes pe termen lung, reducând numarul și extinderea edentațiilor și schimbând radical statusul odontal al pacienților noștri.

Dr. Stefan Jitaru- endodontie MB Dental


micro tratamentemacro rezultate

Contact

Hai să vorbim!

Zâmbetul tău este prioritatea noastră, contactează-ne pentru o consultație!

Selectează clinica cea mai apropiată: