CJ MS
office@mbdental.ro 0371 782 467
Logo Mb Dental

În cât timp pot avea un implant dentar. Etape şi costuri

Dr. Tiberiu Tamaș
Dr. Tiberiu Tamaș
26 noiembrie 2020

Ce se va întâmpla la fiecare programare?

Etapă de plasare a implantului în os (intervenţia chirurgicală propriu-zisă) este una scurta scurtă dintre şedinţe (30-60 de minute în funcţie de numărul implantelor) şi nu presupune o solicitare deosebită din partea dumneavoastră. Etapele întregului tratament sunt următoarele:

Ședinţa 1: Consultaţia iniţială

Această are că scop examinarea clinică a situaţiei din cavitatea orală şi analiza radiografiilor pentru a evalua dacă există os suficient pentru a asigura stabilitatea unui implant dentar. Dacă medicul implantolog decide că implantul se poate realiza, veţi stabili împreună data următoarei programări pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale de înserare a implantului. In anumite cazuri poate fi necesare realizarea unui ghid de pozitionare a implantului dentar. Acesta se realizeaza digital in urma unui scanari optice digitale folosin un scanner intra oral.

Ședinţa 2: Plasarea implantului în os

sedinta2

Medicul implantolog va realiza anestezia zonei şi va introduce implantul în os după care acesta va fi acoperit de gingie. Se va realiza o sutura a gingiei cu fire de sutura care vi ulteior indeparatat dupa 10 zile cand gingia se va vindeca.

Ședinţa 3: Controlul postoperator

sedinta3

După 10 zile de la intervenţie, se îndepărtează firele de sutură care au ajutat la vindecarea gingiei. Implantul de titan nu va fi aşadar vizibil timp de aproximativ 3-4  luni, interval necesar pentru integrarea lui în os şi vindecare.

Ședinţa 4: Descoperirea implantului

După perioada de vindecare,  peste implant se va monta un “şurub de vindecare” pentru a face loc în gingie coroanei de ceramică. Aceasta se produce relativ repede, în câteva zile (10-14 zile).

https://v2.mbdental.ro///wp-content/uploads/2016/07/sedinta4.jpg

Ședinţa 5: Realizarea coroanei dentare din ceramică

În acesta etapă, peste implant se va pune “bontul” care va susţine coroana dentară din ceramică. Acestui bont i se va lua o amprentă care va servi la realizarea coroanei dentare în laborator.

Ședinţa 6: Cimentarea coroanei dentare

Coroana din ceramica va fi definitiv montata peste implant fie prin cimentare fie prin insurubare.

In anumite cazuri favorabile, medicul chirurg poate decide daca poate fi realizata o corona provizorie imediat dupa implant.

implant dentar

Acestea sunt etapele unui caz clasic insa fiecarui pacient i se realizeza un plan de tratament individualizat, si, in functie de situatia clinica, anumite etape pot fi mai scurte sau mai lungi, unele pot fi evitate sau, din contra, poate fi nevoie de etape suplimentare. Asadar, consultul clinic este esential pentru stabiliarea unui plan de tratament fidel care sa va orienteza asupra timpului de realizare al acestui tratamet si asupra costurilor aferente.

La cât se ridică investiţia dumneavoastră?

Investiţia dumneavoastră pentru un implant dentar din titan plus o coroana ceramică este de 4300 lei ( 2400 lei implantul dentar; coroana ceramica 1600 lei, iar surubul de conexiune dintre acestea 300 lei) şi se achită după fiecare etapă de tratament. Coroana dentară care se montează peste implant este realizată din cermanica pe schelet metalic şi se achită în momentul cimentării/insurubarii sale (la cateva luni după prima vizita).

Descriere lucrareCosturi (lei)
Implant dentar2400
Coroana ceramică1600
Bont protetic300
Ghid pozitionare implant900
Reconstructie oasoasain functie de caz

implant dentar

* Ultimul update informatii: iulie 2021. Pentru valorile cele mai recente va rugam sa verificati pagina Preturi


micro tratamentemacro rezultate

Contact

Hai să vorbim!

Zâmbetul tău este prioritatea noastră, contactează-ne pentru o consultație!

Selectează clinica cea mai apropiată: