CJ MS
office@mbdental.ro 0371 782 467
Logo Mb Dental

Retratament endodontic la microscop - dr. Radu Bulat

19 octombrie 2019

Atunci când lucrăm în interiorul dintelui tratamentele devin complicate și imprevizibile, deoarece nu mai avem control vizual. Utilizarea microscopului operator ne permite să prevenim și să reparăm complicații apărute în timpul tratamentului. Cazul de mai jos a fost îndrumat spre clinica noastră pentru a reface tratamentul endodontic, dintele fiind dureros.

Radiografia initiala a tratamentului de canal: Pe unul dintre canale puteti observa un pivot metalic turnat [1] care perforeaza usor radacina iesind din dinte [2], canalul fiind in rest incomplet obturat [3] si prezentand goluri in care s-au dezvoltat bacterii.

caz radu bulat

Am înlăturat pivotul metalic utilizand vibratii cu ultrasunete si aparate speciale pentru undepartarea pivotilor turnati apoi perforația din canalul distal a fost închisă cu un ciment special (MTA) [3]. Ulterior canalul a fost obturat pana la capatul radacinii [4] fara a lasa pe traseu goluri in care se pot dezvolta bacterii.

caz radu bulat

Toate acestea au fost posibile datorită microscopului endodontic care ne-a permis o mai buna iluminare si magnificatie a imaginii canalelor radiculare.

Dr. Radu Bulat- endodontie, Mb dental Cluj


micro tratamentemacro rezultate

Contact

Hai să vorbim!

Zâmbetul tău este prioritatea noastră, contactează-ne pentru o consultație!

Selectează clinica cea mai apropiată: