CJ MS
office@mbdental.ro 0371 782 467
Logo Mb Dental

Cursuri de endodontie la microscop pentru medici si studenti

Dr. Marius Bud
Dr. Marius Bud
09 februarie 2022

Endodontia si ergonomia sunt teme de interes major care fac obiectul mai multor cursuri oferite de Mb Dental INSTITUTE – Centrul de cursuri in microscopie “Transilvania”, Cluj Napoca.

Cursul introductiv de endodontie pentru incepatori, “Basic endo” este sustinut de dr. Stefan Jitaru, unul dintre pionierii endodontiei clujene, cu peste 10 ani de experienta in lucrul  la microscop.  Acest curs este recomandat la inceput de drum, studentilor din anii terminali sau medicilor rezidenti incepatori. Ca o dezvoltare fireasca a practicii endodontice, modulele 1 si 2 ale cursului “Microscope Master” vin sa ofere participantilor cunostinetle teoretice si practice necesare realizarii tratamentelor endodontice si preenedodontice la microscop si apoi a  realizarii restaurarilor directe de durata. Aceste doua module sunt sustinute de dr. Stefan Jitaru, dr. Radu Bulat, dr. Sergiu Spataru, dr. Marius Bud.

Temele abordate in aceste cursuri sunt:

  • Tehnici de pregatire a unui dinte aflat la limita  pentru a putea fi tratat endodontic : gingivectomie, elongare, extruzie, tratamente preendodontice
  • Sisteme de  izolare usoara si rapida cu diga pentru a asigura succesul pe termen lung al tratamentului endodontic.
  • Tips & tricks in endodontie:  cateterism, negocierea canalelor, depasirea obstacolelor. Conicitate. Taper. Diametru apical. Cum particularizam cazurile de canale calcificate, inguste, ascunse.
  • Determinarea lungimii de lucru, irigarea endodontica, prepararea rotativa si reciproca.
  • Obturarea canalelor. Elemente de dificultate care pot sa apara si depasirea lor
  • Indepartarea pivoturilor metalice si din fibra de sticla, acelor fracturate in canale, managemetul perforatiilor: evaluarea prognosticului, inchiderea,
  • sisteme de matrici sectoriale utilizate pentru tratamente preprotetice si restaurative directe.
  • Principiile de baza actualizate in prepararea cavitatilor pe dintii posteriori
  • Cheile de control pentru fiecare etapa de lucru
  • Stratificarea, tehnica bulk, tehnici de modelare ocluzala

Participantii la aceste cursuri vor dobandi notiuni teoretice si practice legate de Microscopul Operator Dentar si ergonomia de lucru:

Anatomia si functionalitatea microscopului – detalii despre ce inseamna microscopul si cum functioneaza acesta – cum sa ne alegem microscopul pe care dorim sa-l cumparam – posibilitati de achizitie a imaginilor si capturilor video prin microscop – modul de reglare a pozitiei de lucru si adaptarea la diferite situatii clinice – de reglare a componetelor optice in functie de magnificatie si dioptriile operatorului

Workflow-ul lucrului la microscop si arhitectura cabinetului – arhitectura organizarii spatiului de lucru si regulile ergonomiei – modificarile stiluluii de lucru impuse de utilizarea microscopului – calibrarea medic asistenta pentru tratamentele la microscop – orientarea si vizibilitatea in campuri inguste – transferul instrumentarului intre medic si asistent prin tehnica paralela – lucrul in oglinda la dinti maxilari si mandibulari. – modurile de examinare a suprafetelor dentare in vedere indirecta

O categorie speciala de cursuri oferite de  Mb Dental INSTITUTE -Centrul de cursuri in microscopie “Transilvania”, Cluj Napoca sunt taberele de vara:

Aceste summer camp-uri se desfasoara anual pe perioada sezonului cald iar inscrierile sunt disponibile inainte cu 2 luni premergator evenimentului. Camp-urile se desfasoara in mediul rural, in satul Darja din judetul Cluj, localitatea natala a profesorului Iuliu Hatieganu, intemeietorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Cluj. Taberele sunt gazduite intr-o gospodarie din piatra fondata de primarul satului in 1908, participantii experimentand viata la cort si programul social in jurul focului de tabara.

medici microscop


micro tratamentemacro rezultate

Contact

Hai să vorbim!

Zâmbetul tău este prioritatea noastră, contactează-ne pentru o consultație!

Selectează clinica cea mai apropiată: