CJ MS
office@mbdental.ro 0371 782 467
Logo Mb Dental

Ce este detartrajul dinţilor?

25 iulie 2011

Detartrajul este procedura de înlăturare a tartrului (pietrei) de pe dinţi. Acesta se poate realiza cu instrumente acţionate manual cu care se detaşează tartrul de pe dinţi sau cu anse activate sonic sau ultrasonic. Aceste anse vibrează uşor îndepărtând tartrul de pe dinţi. Pe tot parcursul tratamentului un jet puternic de apă va acţiona pe ansă pentru a preveni supraîncălzirea dintelui din cauza vibraţiilor dar are şi rol adjuvant al detartrajului ultrasonic.

Detartrajul cu ultrasunete se completază cu un detrataj manual pentru zonele subgingivale, după care se va realiza finisarea suprafeţelor dentare prin periaj profesional.

Periajul se realizează cu o periuţă rotativă sau o cupa de cauciuc şi pastă de profilaxie. Periajul îndepărtează petele (colorațiile) neîndepărtate de detartraj şi înlătura senzaţia de asprime care rămâne după ce bucăţile de tartru s-au desprins de pe dinte. Colorațiile mai pot fi îndepărtate, de exemplu, cu ajutorul unui jet de pulbere de bicarbonat şi apă, “airflow” care are avantajul de a putea curața şi zonele interdentare inaccesibile periajului.

Igienizarea profesională şi controlul stomatologic periodic, sunt indicate o dată la 6 luni. În condiţiile unui periaj şi a unei igienizări corecte, a unui flux salivar normal, a unui regim alimentar echilibrat, a unei masticaţii corecte, tartrul depus este minim sau aproape inexistent în acest interval de timp. Sunt cazuri în care depunerea tartrului este foarte rapidă – fumători, dinţi îngesuiţi - motiv pentru care la aceşti pacienţi detratrajul este recomandat o dată la 6 luni. Lipsa detartrajului conduce la acumularea depozitelor de tartru care este principala cauza a inflamării şi sângerării gingiilor. Pe termen lung, tartrul este unul dintre factorii direct corelaţi cu boală parodontală (parodontoză).

Pentru detrataj şi periaj profesional la control periodic (la 6 luni) MB Center Dental Clinic, oferă pacienţilor săi reducere de 50% pentru a va ajută să va menţineţi dinții curaţi şi să preveniţi sângerările gingivale!

Autor: Dr. Marius Bud


micro tratamentemacro rezultate

Contact

Hai să vorbim!

Zâmbetul tău este prioritatea noastră, contactează-ne pentru o consultație!

Selectează clinica cea mai apropiată: