CJ MS
office@mbdental.ro 0371 782 467
Logo Mb Dental

Bruxismul

18 decembrie 2012

Scrâşnitul dinţilor în timpul somnului poartă denumirea de bruxism, automatism pe care unele persoane îl pot manifestă uneori şi pe parcursul zilei. Întâlnit destul de frecvent (studiile arată că apare la una din patru persoane), bruxismul este realmente dăunător dentiţiei, fiindcă duce la uzură prematură a dinţilor, datorită presiunii puternice exercitate asupra acestora.

Bruxismul

În cazul în care suferiţi de acest tic, e important să vă adresaţi medicului stomatolog pentru a căuta împreună soluţii adecvate. Întrucât fenomenul se manifestă cel mai adesea în perioadele de stres, e posibil să aveţi nevoie numai temporar de o terapie comportamentală sau de metode de relaxare. Dacă, însă, bruxismul nu e pasager, medicul va poate ajută cu o gutieră (un dispozitiv moale care va împiedica fricţiunea, protejându-vă dinţii) pe care o veţi purta în timpul somnului.

Pe lângă stres, bruxismul mai poate fi determinat de lipsa îndelungată de odihnă, de frică, stări dureroase, disconfort, anxietate, tulburări de ocluzie, lucrări protetice incorecte s.a.m.d. La copii, bruxismul apare, de obicei, în intervalul 3-6 ani şi 10-12 ani, fiind consecinţă erupţiei dentare, dar putând indica uneori şi o infecţie la nivelul urechii.

Fiind indisolubil legat la adulţi de starea emoţională a acestora, bruxismul se manifestă cu precădere în rândul persoanelor perfecţioniste sau grăbite. De aceea, dacă vă regăsiţi în această tipologie şi dacă v-aţi dat deja seama că aveţi obiceiul de a scrâşni din dinţi, ar fi bine să îi faceţi o vizită medicului dumneavoastră stomatolog. Soluţia este, cum spuneam, simplă, eficientă şi complet nedureroasă, cu condiţia că problema să fie conştientizată din timp şi tratată în consecinţă.

Să ne zâmbim cu bine!


micro tratamentemacro rezultate

Contact

Hai să vorbim!

Zâmbetul tău este prioritatea noastră, contactează-ne pentru o consultație!

Selectează clinica cea mai apropiată: