CJ MS
office@mbdental.ro 0371 782 467
Logo Mb Dental

10 motive ca să vii periodic la controlul stomatologic

11 noiembrie 2012

A merge periodic la controlul stomatologic nu înseamnă numai a te îngriji de igiena orală, ci de starea sănătății tale, în general, fiindcă aproximativ 90% dintre bolile sistemice au manifestări orale.

Neglijarea igienei orale poate duce nu numai la afecțiuni gingivale, infecții și pierderi ale dinților, ci și la boli de inimă ș.a.m.d.

Pentru a preîntâmpina astfel de consecințe nedorite și pentru a le trata cauzele, este obligatoriu să nu ignorăm controlul periodic.

Dental-examination

Iată, pe scurt, 10 motive pentru care îl recomandăm:

  1. Pentru a preveni bolile gingivale – bolile gingivale netratate stau la baza pierderii dinților la adulți; depistate devreme, acestea pot fi ținute sub control sau combătute definitiv.
  2. Pentru a preveni pierderea dinților – pierderea timpurie a dinților este regretabilă, mai ales atunci când poate fi ușor prevenită prin minimul efort de a te adresa periodic medicului dentist.
  3. Pentru detectarea timpurie a problemelor dentare – medicul dentist este singurul în măsură să evalueze afecțiunile de care suferă sau cărora este expus pacientul, chiar atunci când semnele unor posibile boli sunt abia vizibile.
  4. Pentru a preveni respirația urât mirositoare conform statisticilor, 85% dintre persoanele cu respirație urât mirositoare suferă de o afecțiune dentară; de aceea, pentru combaterea halitozei, trebuie depistate cauzele care o provoacă.
  5. Pentru a avea un zâmbet frumos – primul lucru pe care îl observăm atunci când interacționăm cu persoane noi este zâmbetul și, doar după aceea, ochii, hainele etc. Un zâmbet sănătos e mai mult decât un farmec personal, e o formă de prezentare în societate.
  6. Pentru a monitoriza starea generală de sănătate ­– studiile recente arată că există o legătură între bolile gingivale și atacul de cord. Efectuarea controlului periodic la 6 luni poate reduce riscul confruntării cu bolile de inimă.
  7. Pentru a întreține igiena orală – întâlnirea cu medicul stomatolog vă va motiva să vă îngrijiți mai bine de igiena orală.
  8. Pentru a crea un plan de tratament – evaluarea problemelor dentare implică, automat, și o evaluare a costurilor la care trebuie să se aștepte pacientul. De aceea, crearea unui plan de tratament va răspunde întrebărilor dumneavoastră de această natură.
  9. Pentru a preveni cancerul oral – diagnosticat la timp, cancerul oral are șanse foarte mari de vindecare; depistarea sa, însă, depinde de realizarea controlului stomatologic periodic.
  10. Pentru un plus motivațional – pauzele foarte mari între controale sporesc teama pacienților față de intervențiile stomatologice. Întâlnirile regulate, dimpotrivă, familiarizează pacientul cu procedurile de specialitate.

Să ne zâmbim cu bine!


micro tratamentemacro rezultate

Contact

Hai să vorbim!

Zâmbetul tău este prioritatea noastră, contactează-ne pentru o consultație!

Selectează clinica cea mai apropiată: